2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Kék hírek

Sportorvosi engedélyeket hamisított éveken át

Egy férfi nagyüzemben hamisított sportorvosi engedélyeket, egy társával még sportorvosi vizsgálatokat is színleltek. A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség kuruzslás, közokirat-hamisítás és csalás miatt vádat emelt ellene és végrehajtandó börtönbüntetésre ítélését indítványozza.

  • Sportorvosi engedélyeket hamisított éveken át

A vád szerint a vádlott – egy 53 éves férfi – 2015-2019. között úgy szerzett rendszeresen csalásokkal pénzt, hogy magát egy sportorvos asszisztensének adta ki. A férfi amatőr jégkorongozóktól, megbízottjaiktól, sportegyesületek vezetőitől és alkalmazottjaitól elkérte a lejáró sportorvosi engedélyeket, amelyeket meghosszabbítva, a versenyzésre jogosító pecséttel ellátva adott vissza. Az elkövető ehhez egy hamis bélyegzőkészletet használt, amely egy sportorvos és egy sportorvosi intézmény adatait és a ,,VERSENYEZHET” engedélyt tartalmazó, hamis bélyegzőkből állt.

A férfi az engedélyeket és az ügyintézésért elkért 3-6 ezer forintot többnyire vendéglátóhelyeken, de volt, hogy egy bevásárlóközpont parkolójában vette át, majd az okmányokat pár nap múlva lebélyegezve visszaadta. Az egyik egyesülethez a férfi és ismeretlenül maradt társa rendszeresen kijárt, és kötelező sportorvosi vizsgálatokat színleltek, amelyek során a férfi társa játszotta el az orvos szerepét. A társa fehér színű orvosi köpenyben és táskával, továbbá mobil EKG géppel fogadta a sportolókat, és a vádlottal valós sportorvosi vizsgálatokhoz hasonló vizsgálatokat végeztek el. A két csaló ilyenkor sztetoszkópos-, vérnyomás-, látás-, illetőleg EKG-vizsgálatot is színlelt és sportorvosi kérdőíveket is kitöltöttek. A férfi egy másik egyesülethez egyedül járt engedélyeket érvényesíteni.

A férfi a csalássorozattal több mint 1 millió forintra tett szert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019 novemberében azonosították és gyanúsítottként hallgatták ki az 53 éves férfit, tőle több mint egymillió forintot lefoglaltak.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit kuruzslás bűntettével, 160 rendbeli közokirat-hamisítás bűntettével és 49 rendbeli csalás vétségével vádolja.

Az ügyészség indítványozta, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen a vád tárgyát képező bűncselekmények vonatkozásában beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség végrehajtásában a maximum próbaidőre, 5 évre felfüggesztett, 2 év börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az úgynevezett mértékes indítványra a büntetőeljárási törvény a büntetőeljárások gyorsítása és a jogerős befejezések mielőbbi elősegítése érdekében ad lehetőséget. Ebben az esetben akkor kerülhet sor elítélésre, ha a beismerő vallomás egyértelmű, önkéntes és azt az ügyiratok alátámasztják.

 

A fotót a rendőrség készítette.

Magyarország ügyészsége

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!