2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Kék hírek

Sokszor megverte az anyját, aztán megölte

Legkorábban 25 év múlva szabadulhat a bíróság az a férfi, aki megölte az anyját tavaly áprilisban. A vádlott és édesanyja rendszeresen veszekedtek, a férfi gyakran megverte az asszonyt. Utolsó alkalommal annyira elmérgesedett a vita, hogy a férfi seprűnyéllel esett neki édesanyjának, majd nyakon szúrta egy késsel. A Miskolci Törvényszék életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte.

  • Sokszor megverte az anyját, aztán megölte

„Nagyon megbántam, és tiszta szívemből sajnálom. Ezen már nem tudok változtatni” – Ezt mondta korábbi tárgyalásán az a férfi, aki a vád szerint 2017. áprilisában megölte édesanyját. A vádlott és a 83 éves asszony együtt éltek sajószögedi házukban, de viszonyuk évről-évre rosszabb lett, mert a férfi sokat ivott. Eleinte csak kiabáltak egymással, később a vádlott többször megverte az anyját, és megfenyegette, hogy megöli. A gyilkosság napján is ittasan ment haza, és rövid szóváltás után egy seprűnyéllel ütni kezdte a fotelban ülő idős asszonyt. Amikor a seprű nyele eltört, a bántalmazást egy fa karóval és az öklével folytatta.

„Majd ezt követően a már szinte védekezésre már teljes mértékben képtelen sértettet a 17 centiméter hosszúságú, 8, 5 centiméter nyél, és 8,5 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel bal oldalon nyakon szúrta a sértettet, és így végezte be a cselekvőségét” – ismertette a részleteket a Miskolci Törvényszék tanácselnöke, Rémiás László.

Az idős nő a helyszínen meghalt. A férfi a rendőrségen beismerte, hogy seprűvel verte az anyját, de többre nem emlékezett. Azt mondta, azért haragudott az asszonyra, mert szerinte a nő rendszeresen meglopta, személyes dolgait pedig eladta.

A Miskolci Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. A vádlott legkorábban 25 évet követően bocsátható feltételesen szabadlábra. „A szabadságvesztés végrehajtási helye fegyház. A törvényszék súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekményt kitartó módon, közeli hozzátartozója, édesanyja sérelmére követte el, valamint azt a körülményt, hogy a vádlott korábban már volt büntetve” – közölte a Miskolci Törvényszék sajtótitkára, Molnár Dalma.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

18

Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

  • Ha ön elmúlt 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat, és a tartalom az ön számára elérhető lesz.
  • Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem vagyok még 18 éves" gombra, így ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült + videó

Halálos baleset Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült + videó

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak utána – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt folytat eljárást a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy nő ellen, aki a gyanú szerint bántalmazta csecsemőjét - közölte az MTI-vel kedden a főkapitányság sajtóreferense.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!