2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Sokan meghaltak egy malajziai földcsuszamlásban

Kilenc ember meghalt, 25-öt még keresnek a földcsuszamlás után, mely a maláj főváros, Kuala Lumpur közelében, egy biogazdaság kempingjében történt pénteken.

  •  Sokan meghaltak egy malajziai földcsuszamlásban

A becslés szerint 94-en tartózkodtak a fővárostól 50 kilométerre északra lévő Batang Kali kempingjében, amikor a katasztrófa történt - közölte Szuffian Abdullah helyi rendőri vezető. A malajziai turisták szerdán érkeztek a helyiek kedvelt üdülőhelyére, ahol a biogazdaságban sátrakat szoktak felállítani vagy bérelni. A halottak között egy ötéves kisfiú is volt, hét embert sérülésekkel kórházban ápolnak, további 25 embert még keresnek, 53-an vannak, akiket sikerült kimenteni - tette hozzá a sajtótájékoztatón Szuffian.

A keresésben és a mentésben mintegy 400-an vesznek részt. Szelangor állam tűzoltósága arról tájékoztatott, hogy a segélyhívást hajnali 2 óra 24 perckor kapták. A sárlavina egy út mellől, nagyjából 30 méter magasból indult és 1,2 hektárt borított el. A tűzoltók képeket tettek közzé a mentésről: a hajnali órákban zseblámpák fényénél folyt a keresés a törmelékek között, a sárban. Malajzia az év végi monszunesők idejét éli, de egyelőre nem tudni, a földcsuszamlás előtt esett-e.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!