2021. május 18.,
kedd, Erik, Alexandra napja

Saját zsebbe kézbesített a postásnő

2021. április 20., kedd 09:55

A Nagykátai Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki postásként több pénzküldeményt is magának tartott meg.

A vádirat szerint az elkövető több éven keresztül postai kézbesítőként dolgozott a nagykátai járásban. Ennek során rendszeresen kézbesített pénzküldeményeket is. 2019 októberében nehéz anyagi helyzetbe került. Elhatározta, ezen úgy segít, hogy kézbesítés helyett a kisebb értékű utalványok összegeit megtartja magának. A címzettek aláírásait ekkor ő hamisította és kifizetettként elszámolta a posta felé.

A hiányt úgy akarta pótolni, hogy a később kézbesítésre átvett más összegekből a korábban kiesettek részére – ha késve is – de kézbesíti majd a pénzt.

Az elkövető 2019 októbere és decemberének vége között tizennégy sértett részére összesen közel ötszázezer forintot – javarészt gyermekek után járó ellátást, kisebb összegű nyugellátást vagy egyéb járadékot – nem kézbesített. Egy panaszra indult belső vizsgálat során fény derült a cselekményeire és a sértetteket ezután kártalanították.

A nő ellen kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Nagykátai Járási Ügyészség.

Pest Megyei Főügyészség