2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat 11:00

Kék hírek

Részeg külföldi verte meg az egyik éjszakai járat buszsofőrét Budapesten + videó

Súlyosan bántalmazták az egyik éjszakai busz sofőrjét a fővárosban kedd hajnalban, a Móricz Zsigmond körtér végállomásán. A sofőrt egy ittas, külföldi személy támadta meg. A járművezetőt koponya- és gerincsérülések gyanújával a mentők kórházba szállították. Az ilyen esetek szinte mindennaposak a városi és elővárosi közlekedési egyesület szerint, miután a biztonsági szolgálat szinte teljesen eltűnt az éjszakai járatokról az utóbbi években.

  • Részeg külföldi verte meg az egyik éjszakai járat buszsofőrét Budapesten + videó

Egy korábbi felvételen látható, ahogyan egy férfi összetűzésbe kerül a buszsofőrrel az egyik budapesti éjszakai buszon. A videón jól látható, ahogy a kiabáló férfi becsapja az ajtót a vita hevében. A sofőrnek egyedül kellett megküzdenie a helyzettel, de itt tettlegességre nem került sor.

A 908-as busz sofőrjének azonban már nem volt ilyen szerencséje. Egy külföldi támadta meg a végállomáson és súlyos sérüléseket szenvedett - erről az esetről még biztonsági felvétel sem készült.

A biztonsági szolgálat pedig teljesen eltűnt az éjszakai járatokról, amivel ki lehetne védeni ezeket a támadásokat - hívta fel a figyelmet a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület, ezzel pedig a budapestiek is egyetértenek.

Azonban már ellenőröket is csak ritkán látni manapság a BKK járatain - mondta híradónknak a közlekedési egyesület elnöke. Dorner Lajos kiemelte, hogy így az utazók komfortérzete komoly csorbát szenved, ezért nem ért egyet többek között azzal, hogy a főváros nemrégiben majdnem 10 milliós prémiumot fizetett ki Walter Katalinnak, a BKK vezérigazgatójának. 

Megkeresésünkre - miszerint tervezik-e sűríteni a biztonsági szolgálatot az éjszakai járatokon az utasok illetve a sofőrök érdekében - a BKK adásunk kezdéséig nem válaszolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

9 hónapos kisfiút keres a rendőrség

A Szolnoki Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi a 9 hónapos Balogh Krisztofer Laurent szolnoki lakost. A gyermek utolsó tartózkodási helyéről édesanyjával ismeretlen helyre távozott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!