2022. 08. 12. Péntek Klára napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Musis et Virtutibus - Múzsák és erények 02:00

Kék hírek

Rémálom a semmi közepén veszteglő debreceni vonaton: 45 fokos forróság volt a vagonban

Gyerekek és idősek is voltak azon a Nyírség Inter City-n, amelyiknek leszakadt az áramszedője vasárnap este. A utasok érdemi tájékoztatást nem kaptak, helyette három órán keresztül ültek a vagonokba zárva a puszta közepén, a sötétben. Az egyik utas beszámolója szerint csak azért nem uralkodott el a pánik, mert a bajban egymást segítették az emberek.

  • Rémálom a semmi közepén veszteglő debreceni vonaton: 45 fokos forróság volt a vagonban

A Nyugati pályaudvarról időben indult el vasárnap este a Nyírség IC Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza útvonalon, de a három órás, légkondis kényelmes út hamar rémálommá vált. A vonat ugyanis egyszer csak megállt, ám senki, még a kalauz sem tudta mi történt. A Borsnak az egyik utas mesélte el a viszontagságos sztorit.

Miután megállt a vonat, egy darabig nyugodtan ültünk a többi utassal 

– mesélte a neve elhallgatását kérő fiatal hölgy. – Hívogattuk a Máv-start vonalát, de kezelőt nem értünk el. Végül egy másik utazó édesanyja telefonált, aki el tudta érni az vasúttársaságot, hogy leszakadt az áramszedő, azért álltunk meg és elvileg egy fél óra múlva odaér egy dízel mozdony. Azonban eltelt a fél óra, majd egy óra, és már másfél óra is mi még mindig a vonaton ültünk, ahol a hőség nem csillapodott. Az egyik kislány meg is nézte az óráján, 45 fok volt a kocsiban, és mivel nem volt áram, csak a vészvilágítás volt, ami kísérteties hangulatot teremtett az egyre növekvő bizonytalanság mellett – emlékezett vissza az utas, aki elmondta, hogy végül megérkezett a beígért mozdony, amivel bevontatták őket a legközelebbi, alig egy kilométerre lévő vasútállomásra.

Senki nem értette, ha olyan közel volt a következő megálló, miért nem szállhattak le. A kalauzok egyébként nagyon aranyosak voltak, próbáltak vizet szerezni, hiszen telt ház volt a vonaton gyerekes családokkal, idősekkel. 

– Az államosán egy újabb mozdonyhoz csatoltak bennünket és végül azzal érkeztünk be Debrecenbe 21.50 helyett hajnak 2-kor, négy órás késéssel. Az biztos, hosszú időre elvette a kedvemet a MÁV a vonatozástól.

Három botrány egy hét alatt

Egy héten belül harmadjára kellett MÁV vonaton órákon keresztül várakoznia az utasoknak műszaki hiba miatt. Először a Budapest-Zürich járaton uralkodott el a pánikhangulat, mert egy meghibásodott kocsit úgy húztak ki a tárolójáratra, hogy az utasok benne voltak. A lezárt, klíma nélküli szerelvényben a hőség miatt többen - köztük egy kislány is rosszul lett, az egyik utas végül betörte a vagon ablakát. Másnap a Balatonfüredről Budapestre tartó járat a mozdony hibája miatt állt meg a nyílt pályán. Az egyik utas elmesélte, hogy bezárták a mosdókat és vizet is alig akartak adni nekik. Az átforrósodott kocsiban gyerekek is voltak, egyikük olyan rosszul lett, hogy elhányta magát. Az esettel kapcsolatban megkerestük a MÁV sajtóosztályát, az alábbi választ kaptuk e-mailben.

Az előírások szerint a vonat várhatóan 120 percet meghaladó veszteglése esetén kell a megállástól számított 30 percen belül megkezdeni az utasok ásványvízzel történő ellátásának megszervezését. Az ásványvizet a MÁV-START szükség esetén a katasztrófavédelem bevonásával biztosítja. A konkrét esetben a megtett intézkedéseknek köszönhetően valószínűsíthető volt - és a gyakorlatban be is igazolódott - hogy a vonat nem vesztegel 120 percnél többet a nyílt pályán.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!