2022. 05. 18. Szerda Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Kék hírek

Rálőtt egy határőrre Szentpéterfa-Eberau határátkelőnél egy embercsempész

Rálőtt egy osztrák határőrre egy migránsokat szállító embercsempész hétfőn délelőtt a magyar-osztrák határnál. Az embercsempész ezután áttört a Szentpéterfa-Eberau-i határon. A sorompó áttörésekor egy határvédő meg is sérült. A lövöldöző társát, és a migránsokat már elfogták, őt még keresik. A kutatásban a Terror Elhárítás kommandósai is részt vesznek.

Az embercsempész menekülésekor először egy szántóföldre hajtott, majd több migránssal együtt kiugrott a autóból – írja a Magyar Nemzet az Exxpress osztrák hírportálra hivatkozva.

Mindez már azután történt, hogy több osztrák határőrre rálőtt.

KÉSŐBB VISSZAMENT MAGYARORSZÁGRA

és az ország belseje felé menekült. A lövöldöző bűntársát és a migránsokat, akiket át akartak csempészni, az osztrák rendőrök elfogták. A lövöldözőt azonban még nagy erőkkel keresik.

„Az embercsempész Magyarország felé meneküléskor lőtt a katonáinkra" – írta a Twitteren Michael Bauer ezredes.

Tanner Klaudia osztrák védelmi miniszter azonnal reagált a rendkívüli eseményre.

A mai incidens világossá teszi, hogy az embercsempészek szintet léptek, és az általuk elkövetett bűncselekmények új dimenziókat értek el. Örülök, hogy a bevetett katonák sértetlenül maradtak a lövésváltásban– nyilatkozta a védelmi miniszter.

Az MTI érdeklődésére Seffer Lilla, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: az osztrák hatóságok jelzésére a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával jelentős erőket mozgósítottak az embercsempész elfogására.

Ez az akció már javában tartott, amikor délelőtt

EGY MOLDÁV EMBERCSEMPÉSZ IS MEGÉRKEZETT A TELEPÜLÉSRE. PONT ODA, AHOL A RENDŐRÖK ÁLLTAK.

A kocsiból tizennégy, magát szírnek mondó migránst szállítottak ki - írja a VAOL.

A két eset jelenlegi információik nem függ össze szorosabban - tette hozzá Seffer Lilla. Az embercsempészt őrizetbe vették és büntetőeljárást indítottak ellene, az illegális bevándorlókat pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI Szentpéterfáról származó értesülései szerint nagy erőket vonultatott fel a rendőrség, a TEK egységei páncélozott járművekkel vették körül délelőtt a volt határőrs épületét és drónt is bevetettek.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

Százötvenmillió forintos drogfogás Budapesten

Százötvenmillió forint értékű kábítószert foglaltak le hétfőn egy budapesti házaspárnál és a dílerüknél – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szerdán a police.hu oldalon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!