2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Rálőtt egy határőrre Szentpéterfa-Eberau határátkelőnél egy embercsempész

Rálőtt egy osztrák határőrre egy migránsokat szállító embercsempész hétfőn délelőtt a magyar-osztrák határnál. Az embercsempész ezután áttört a Szentpéterfa-Eberau-i határon. A sorompó áttörésekor egy határvédő meg is sérült. A lövöldöző társát, és a migránsokat már elfogták, őt még keresik. A kutatásban a Terror Elhárítás kommandósai is részt vesznek.

  • Rálőtt egy határőrre Szentpéterfa-Eberau határátkelőnél egy embercsempész

Az embercsempész menekülésekor először egy szántóföldre hajtott, majd több migránssal együtt kiugrott a autóból – írja a Magyar Nemzet az Exxpress osztrák hírportálra hivatkozva.

Mindez már azután történt, hogy több osztrák határőrre rálőtt.

KÉSŐBB VISSZAMENT MAGYARORSZÁGRA

és az ország belseje felé menekült. A lövöldöző bűntársát és a migránsokat, akiket át akartak csempészni, az osztrák rendőrök elfogták. A lövöldözőt azonban még nagy erőkkel keresik.

„Az embercsempész Magyarország felé meneküléskor lőtt a katonáinkra" – írta a Twitteren Michael Bauer ezredes.

Tanner Klaudia osztrák védelmi miniszter azonnal reagált a rendkívüli eseményre.

A mai incidens világossá teszi, hogy az embercsempészek szintet léptek, és az általuk elkövetett bűncselekmények új dimenziókat értek el. Örülök, hogy a bevetett katonák sértetlenül maradtak a lövésváltásban– nyilatkozta a védelmi miniszter.

Az MTI érdeklődésére Seffer Lilla, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: az osztrák hatóságok jelzésére a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával jelentős erőket mozgósítottak az embercsempész elfogására.

Ez az akció már javában tartott, amikor délelőtt

EGY MOLDÁV EMBERCSEMPÉSZ IS MEGÉRKEZETT A TELEPÜLÉSRE. PONT ODA, AHOL A RENDŐRÖK ÁLLTAK.

A kocsiból tizennégy, magát szírnek mondó migránst szállítottak ki - írja a VAOL.

A két eset jelenlegi információik nem függ össze szorosabban - tette hozzá Seffer Lilla. Az embercsempészt őrizetbe vették és büntetőeljárást indítottak ellene, az illegális bevándorlókat pedig visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az MTI Szentpéterfáról származó értesülései szerint nagy erőket vonultatott fel a rendőrség, a TEK egységei páncélozott járművekkel vették körül délelőtt a volt határőrs épületét és drónt is bevetettek.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!