2021. 10. 18. Hétfő Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hírek 20:00

Kék hírek

Postán adta fel a droggal átitatott levelet

A Debreceni Járásbíróság 2021. szeptember 28-án, előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki új pszichoaktív anyaggal átitatott füzetlapot akart a büntetésvégrehajtási-intézetben tartózkodó rokonának eljuttatni.

Az ügyész az előkészítő ülésen mértékes indítványt tett a büntetés tartalmára – 80 nap elzárás – vonatkozóan, ha a vádlott beismerő nyilatkozatot tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A férfi a vádirattal egyezően elismerte a bűncselekmény elkövetését, tárgyaláshoz való jogáról pedig lemondott, amit a bíróság végzésével elfogadott. Az elsőfokú bíróság a büntetett előéletű vádlottat csekély mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért őt 75 nap elzárásra ítélte. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020. augusztus 4-én az egyik debreceni postán feladott egy levelet rokonának a Márianosztra Fegyház és Börtönbe, ahol a férfi a szabadságvesztés büntetését töltötte. A vádlott a borítékba egy kézírással ellátott füzetlapot tett, ami át volt itatva a csekély mennyiség felső határát el nem érő mennyiségű új pszichoaktív anyaggal. A feladott küldemény 2020. augusztus 10-én meg is érkezett a büntetés-végrehajtási intézetbe, azonban a levél átvizsgálása során az őrök megtalálták a droggal átitatott lapot, ezért azt nem kézbesítették a címzettnek. A Debreceni Járásbíróság ítélete nem emelkedett jogerőre, mind az ügyész, mind a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentéséra.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Kattant a bilincs

A gyanú szerint egy 47 éves férfi debreceni albérletében árulta a drogot. 2021. október 18.

Nagycenk közelében fogták el a rendőrök az embercsempészt

Három illegális migránst szállított autójában egy szír férfi és társa. 2021. október 18.

Cserbenhagyás-gyanús jelenet az M1-M7 bevezető szakaszán

A Magyar Közút felvételén jól látszik megpördülő autóval koccanó jármű csak lefékez, majd megkerüli a landoló kocsit. 2021. október 18.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!