2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Kék hírek

Postán adta fel a droggal átitatott levelet

A Debreceni Járásbíróság 2021. szeptember 28-án, előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, aki új pszichoaktív anyaggal átitatott füzetlapot akart a büntetésvégrehajtási-intézetben tartózkodó rokonának eljuttatni.

  • Postán adta fel a droggal átitatott levelet

Az ügyész az előkészítő ülésen mértékes indítványt tett a büntetés tartalmára – 80 nap elzárás – vonatkozóan, ha a vádlott beismerő nyilatkozatot tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A férfi a vádirattal egyezően elismerte a bűncselekmény elkövetését, tárgyaláshoz való jogáról pedig lemondott, amit a bíróság végzésével elfogadott. Az elsőfokú bíróság a büntetett előéletű vádlottat csekély mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért őt 75 nap elzárásra ítélte. A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2020. augusztus 4-én az egyik debreceni postán feladott egy levelet rokonának a Márianosztra Fegyház és Börtönbe, ahol a férfi a szabadságvesztés büntetését töltötte. A vádlott a borítékba egy kézírással ellátott füzetlapot tett, ami át volt itatva a csekély mennyiség felső határát el nem érő mennyiségű új pszichoaktív anyaggal. A feladott küldemény 2020. augusztus 10-én meg is érkezett a büntetés-végrehajtási intézetbe, azonban a levél átvizsgálása során az őrök megtalálták a droggal átitatott lapot, ezért azt nem kézbesítették a címzettnek. A Debreceni Járásbíróság ítélete nem emelkedett jogerőre, mind az ügyész, mind a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentéséra.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Csaknem megölte csecsemőjét egy nő Vasban

Életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt folytat eljárást a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy nő ellen, aki a gyanú szerint bántalmazta csecsemőjét - közölte az MTI-vel kedden a főkapitányság sajtóreferense.
Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Szörnyű tragédia: orosz rulett lehetett egy nagyatádi fiú végzete

Egy barcsi szakközépiskola tanulója volt az a fiú, aki a közelmúltban vesztette életét. A sonline.hu beszámolója szerint a városban az a szóbeszéd és az internetes kommentek is arról szólnak, hogy a nagyatádi illetőségű tanuló orosz rulett közben, fejbe lőtte magát otthon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!