2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Interpellációk 15:30

Kék hírek

Öt éven keresztül mérgezte a 7 éves Oliviát az anyja, végül belehalt

Mindenkinek megszakad a szíve, ha meghallja a kis Olivia történetét. Fiatal kora ellenére szörnyű megpróbáltatásokat élt át, miközben valójában egészséges volt.

  • Öt éven keresztül mérgezte a 7 éves Oliviát az anyja, végül belehalt

Az egész 2012-en kezdődött, amikor Kelly Renee Turner először vitte kórházba a kis Olivia Gant. A lány ekkor kétéves volt, és súlyos székrekedéstől szenvedett. A kolorádói kórházban megműtötték, majd hazaengedték. Csakhogy anyja nem sokkal később ismét orvoshoz vitte azt állítva: nehezen eszik, és nem emészti meg az ételt. Az észrevétele egy komoly orvosi kezelést indított el, ami meghatározta Olivia hátralévő életét.

A következő öt évben Olivia több mint 1000 kórházi látogatáson és számos sebészeti beavatkozáson esett át. Ezek közé tartozott az is, hogy gyomorszűkítő műtétet végeztek rajta. Annak ellenére, hogy egyetlen orvos sem volt szemtanúja, Turner azt mondta, lányának rohamai vannak. Emiatt Oliviát erős gyógyszerekkel kezelték, amik nagyon megterhelték a kis testét. Később a nő azzal állt elő, hogy Olivia tápcsövei nem működtek, így intravénás csövet kapott, ami közvetlenül az ereibe juttatta a tápanyagokat. A kislány ettől annyira legyengült, hogy gyakran az ágyhoz volt kötve és kerekesszékbe kényszerült.

A nő a közösségi médiában és egy blogon keresztül dokumentálta lánya leépülését. A képeken kivétel nélkül a kórházban vagy a betegágyában volt látható Olivia. Később a barátait is átverte, ugyanis azt állította:  a lánynak az életmentő kezeléshez el kell utaznia, amit nem tud kifizetni. Az ismerőseik megsajnálva őket gyűjtésbe kezdtek, összesen 22 ezer dollárt ( kb. 8,5 millió forintot) adományoztak nekik.

 

De még ez sem volt elég a nőnek, ugyanis azt közölte a támogatóikkal: Olivia egészségügyi problémáira nincs gyógymód, halálos beteg. Azt mondta az orvosoknak, hogy lányát életben tartani igazságtalan és kérte kapcsolják le a gépeit. Az orvosok azonban nem értettek egyet vele, ezért az édesanya másodvéleményt kért. Az új doki már hajlandó volt jóváhagyni a kérését, miszerint ne élesszék újra Oliviát, hogy békében távozhasson.

Turner ezután egy újabb felhívást tett közzé, hogy teljesíteni tudja Olivia utolsó kívánságait. Ekkor 11 000 dollárt (kb. 4,2 millió forint) gyűjtött és egyik napról a másikra országos hírességgé vált. Végül a lány 2017. augusztus 20-án elhunyt.

Aztán 2018-ban úgy tűnt, hogy a tragédia ismét lecsapott a családra. Turner azt állította az orvosoknak, hogy másik lánya csontfájdalmaktól szenved, és attól tartott korábbi rákja tért vissza. Ám amikor az orvosok utánajártak, nem találtak feljegyzéseket a diagnózisáról. Ez gyanút kellett, ami után biztosak lettek abban, hogy semmi baja. Sőt már Olivia egészségügyi problémáit is megkérdőjelezték.

A hétévesen elhunyt kislány holttestét exhumálták, a boncolás során kiderült, hogy nem volt bélelégtelenség, és nem volt semmilyen más betegsége sem, amit korábban Turner állított. A rendőrség ekkor jutott arra a megdöbbentő következtetésre, hogy Oliviával soha semmi baj nem volt.

A nyomozók megtudták, hogy Turner ragaszkodott az összes tragikus orvosi eljáráshoz, mindent ő irányított, egészen gyermeke haláláig. A bírósági tárgyaláson azzal próbálta menteni magát, hogy Münchausen-szindrómás. (Egy olyan pszichológiai rendellenesség, amiben valaki úgy tesz, mintha a szerette - gyakran egy gyermek - beteg lenne, hogy a figyelem középpontjába kerülhessen.) Idén februárban a 43 éves Turnert 16 év börtönbüntetésre ítélték.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

Lezárt akta: betört és gyújtogatott

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy szegedi férfi ellen aki betört egy belvárosi ingatlanba, majd tüzet gyújtott.
  57 gyorshajtó 3 óra alatt

57 gyorshajtó 3 óra alatt

Az terézvárosi rendőrök sebességmérési akciót tartottak az Andrássy úton szabálytalankodók kiszűrésére.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!