2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Kék hírek

Orosz gyilkost fogtak a magyar határőrök Tiszabecsnél

Emberölés miatt körözték azt a 35 éves orosz állampolgárságú férfit, akit a tiszabecsi határátkelőn szűrtek ki a figyelmes rendőrök. A bűnöző valószínűsíthetően abban bízott, hogy nem fog kitűnni a menekültek között.

  • Orosz gyilkost fogtak a magyar határőrök Tiszabecsnél

Robbantások, fegyverropogás, félelem. Egyre drámaibb méreteket ölt az Ukrajnában zajló háború miatti menekültválság. A szirénák folyamatos zaja, a vadászgépek félelmetes suhanása és az állandó, nagy fokú stressz miatt rengetegen döntöttek úgy, hogy elhagyják szeretett otthonukat. Sokan mindössze egy hátizsáknyi holmival indulnak útnak, szó szerint az ismeretlenbe. Az ENSZ menekültügyi honlapja szerint február 24-e óta több, mint 3,8 millióan keltek útnak északkeleti szomszédunkból, nagyjából 7 millióan pedig országon belül költöztek máshova.

Már 349 ezren választották a magyar-ukrán határt a meneküléshez, ám a számuk brutális módon, napról napra emelkedik, és már a magyar-román határon át is érkeznek emberek.

Közöttük rengeteg az elesett, az eddigi életét hátrahagyó anya és gyermek, azonban a menekülthullámot meglovagolva sajnos rosszindulatú emberek, nemegyszer bűnözők is megpróbálják elhagyni az országukat.

 

Akár itthon is ölhetett volna

Szombat éjszaka, nem sokkal egy óra előtt ugyanis egy 35 éves, orosz állampolgárságú férfi jelentkezett határátlépésre Tiszabecsnél. A határt őrzők azonban résen voltak, és félreállították autójával együtt a férfit. A beléptető rendszer ugyanis azonnal „riadót fújt”, mert kiderült,

korábban az Interpol nemzetközi rendőri szervezet adott ki körözést a férfi ellen. Az indok halált okozó testi sértés és emberölés volt.

A rendőrök határozott fellépésének köszönhetően megakadályozták, hogy a gyilkos Magyarország területe felé távozzon, és esetleg hazánkban is bűncselekményt kövessen el. Az oroszt – akinek nevét a nyomozás folyamata miatt kérdésünkre sem árulta el a rendőrség – végül előállították, a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra vitték, ahol őrizetbe vették.

 

Menekültek közé vegyülnek a bűnözők

Az, hogy bűnözők is megpróbálják elhagyni az országukat, sajnos nem egyedi. Éppen egy hónappal ezelőtt, a háború kitörése után nem sokkal a szlovák-ukrán határon fogtak el egy, szintén az Interpol által körözött személyt. A szlovák idegenrendészet tagjai a nemzetközi adatbázisba betekintve megállapították, hogy az illetőre gazdasági bűncselekmény elkövetése miatt adtak ki elfogatóparancsot. A gyanú szerint az illető abban bízott, hogy elvegyülhet a menekültek között és észrevétlenül lépheti át a határt. Valószínűleg az orosz férfinak is ez lehetett az elképzelése, hiszen a határ ukrán oldalán gond nélkül átjutott. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Borsnak elmondta:

a megye határátkelőhelyein szolgálatot teljesítő rendőrök mindig kiemelt figyelmet fordítanak a Magyarországra be-és kilépő személyek alapos ellenőrzésére.

Borsonline

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Paláver Dopemannel + videó

Paláver Dopemannel + videó

A HírFM és a HírTV interaktív műsora a szócsaták bajnokaival. Műsorvezető: Dezse Balázs, aki ezúttal Pityinger László Dopemant látta vendégül a stúdióban.
Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Átadták az új Ipoly-hidat + videó

Ezúttal Őrhalom és Ipolyvarbó között készült el az új híd, ami amellett, hogy a határ menti közösségek életét megkönnyíti, a gazdaság fejlesztése szempontjából is fontos szerepe van.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!