2022. 10. 01. Szombat Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Bayer show 00:05

Kék hírek

Óriási fenékvarsákkal próbált meg halat fogni két orvhalász a Tiszán

A vízirendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a Hejőkürt külterületén, jogosulatlanul halászó jogsértőket, aki 5 darab fenékvarsát helyeztek el a Tiszában.

  • Óriási fenékvarsákkal próbált meg halat fogni két orvhalász a Tiszán

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság szabadnapos körzeti megbízottja, Ruzsvánszky Zoltán rendőr főtörzsőrmester, valamint a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) Borsod megyei szervezetének halászati őre június 27-én, hétfőn éjszaka tetten értek egy miskolci és egy alsózsolcai férfit a Tisza-folyón, amint fenékvarsával akartak halat fogni – írja a police.hu. 

A halászati őr és a rendőr azonnal bejelentést tett a rendőrségre. A két férfit a kiérkező rendőrök előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra. 

A megalapozott gyanú szerint a két férfi Hejőkürt külterületén, a Tisza-folyónál 5 darab fenékvarsát helyezett el a vízben, ezzel akartak halászni.

Gyanúsított kihallgatásuk során a terhükre rótt bűncselekményt elismerték. A rendőrök a varsákat lefoglalták.

 

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétség elkövetése miatt folytat eljárást – zárul a rendőrség közleménye, amely arra nem tér ki, hogy az orvhalászok zsákmányoltak-e halat a hatalmas méretű illegális halfogó eszközökkel. 

Jogosulatlan halászattal, horgászattal, illetve állami halőri szolgálat feladatvégzését érintő bejelentését az alábbi e-mail címen lehet megtenni: allamihalor@nebih.gov.hu.

A bejelentéshez az alábbi adatokat kell megadni:

Megye, település, vízterület (lehetőség szerint pontos, víztérkód) megnevezése

Bejelentő neve (nem kötelező)

Címe (nem kötelező)

Elérhetősége (telefon, e-mail cím) (nem kötelező)

Bejelentett adatok megadása (ki, hol, mikor, mit?)

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!