2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

Kék hírek

Nyolcan megsebesültek egy lövöldözésben Jeruzsálem óvárosánál

Nyolcan megsebesültek egy lövöldözésben Jeruzsálem óvárosánál vasárnap hajnalban, a támadót elfogták - jelentette az izraeli katonai rádió.

  • Nyolcan megsebesültek egy lövöldözésben Jeruzsálem óvárosánál

Hajnali fél kettőkor kezdődött a lövöldözés: a Jeruzsálem óvárosa mellett egy megállóban veszteglő autóbusz utasaira és a közeli járókelőkre lőtt rá a támadó, majd elmenekült. Reggel fogták el a közeli arab lakónegyedben, Sziluánban. Haslövést kapott egy állapotos nő is. Kórházba szállították, gyermekét császármetszéssel segítették világra; az újszülött állapota súlyos, de stabil, az anyáé életveszélyes. Egy hatvan év körüli sebesültet fej- és váll-lövéssel kezelnek a jeruzsálemi Saáré Cedek kórházban, állapota stabil.

A többi áldozat ennél könnyebben sérült meg. "Azok, akik vesztünket kívánják, megfizetik az árát a civileket ért" támadásnak - írta Twitter-üzenetében Jaír Lapid izraeli kormányfő. "A rendőrség és az izraeli hadsereg azon dolgozik, hogy helyreállítsa a békét (...) a városban" - tette hozzá. A merénylet egy héttel az Izrael és az Iszlám Dzsihád közötti háromnapos heves gázai harcok után történt, melyben több mint 1000 rakétát lőttek ki izraeli településekre a Gázai övezetből, miközben az izraeli hadsereg légicsapásokat mért az Iszlám Dzsihád terrorszervezet katonai célpontjaira az övezetben.

A márciusban elkezdődött, majd nyár elejére elcsitult idei terrorhullámban 19-en, többségükben izraeli civilek vesztették életüket. A merénylők többnyire Ciszjordániában élő palesztinok voltak, de három izraeli arab támadóval is végeztek az izraeli biztonságiak.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tűz volt a SOTE Pulmonológiai Klinikájának udvarán + videó

Tűz volt a SOTE Pulmonológiai Klinikájának udvarán + videó

A fővárosi hivatásos tűzoltók megfékezték a tüzet, jelenleg az utómunkálatokat végzik a VIII. kerületben, ahol egy egészségügyi intézmény udvarán égett mintegy negyven négyzetméteren egy kívül fém-, belül faborítású, két épületrész közötti átjáró a VIII. kerületi Balassa utcában.
Elfogták a gyilkossággal vádolt, szökésben lévő férfit

Elfogták a gyilkossággal vádolt, szökésben lévő férfit

A rendőrség elfogta, a Budakörnyéki Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki március 4-én elszökött a házi őrizetből. A férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolják - közölte a Budapest Környéki Törvényszék vasárnap közleményben az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!