2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Néhány ezer forintért gyilkoltak Ózdon

Hír TV

2017. november 17., péntek 07:04, frissítve: péntek 09:48

A négytagú társaság idős emberekhez tört be, és miután megverte őket, mindent elvitt, amit a házukban talált.

Pár ezer forintért gyilkolt az az ózdi banda, amely ellen 2013-ban emelt vádat a Borsod megyei főügyészség.

2012 karácsonyán határozta el az Ózdon élő, négytagú társaság, hogy idős emberek kirablásával szerez pénzt. Maszkban és kapucniban, éjszaka törtek be a házakba, áldozataikat súlyosan bántalmazták, majd pénzt, ékszereket és tárgyakat vittek el tőlük. Egyik éjszaka a banda két tagja részegen, begyógyszerezve tört be egy idős testvérpárhoz, majd egyikük egy ott talált gumicsőbe húzott kutyalánccal halálra verte a fotelben ülő, 69 éves férfit. 68 éves testvére úgy tudott megmenekülni, hogy halottnak tettette magát. A rablók húszezer forinttal távoztak.

A négytagú rablóbanda egyik tagját életfogytig tartó, társát tizenöt éves, további két tagját pedig öt-öt éves fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék első fokon. A döntés értelmében az életfogytiglani büntetést kapó vádlott 35 év múlva szabadulhat legkorábban.

Az ügyészség azonban mind a négy vádlott ítéletét súlyosítaná.

„Az ügyészség vele szemben ragaszkodik az eredeti indítványához, a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztéshez. A többi vádlott esetében, ahol 15, illetőleg 5 évi szabadságvesztést szabott ki a bíróság, az ügyészség szintén enyhének találva az ítéletet súlyosításért jelentett be fellebbezést” – mondta Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség főügyészhelyettese.

Az ügy másodfokon a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik, ítélet azonban még nem született. A bíróság szakértők meghallgatását rendelte el.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!