2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Domonkosok Magyarországon

Következik:

Napindító 04:00

Kék hírek

Napokra eltűnt a tatai nő, étlen-szomjan hagyta magukra kiskorú gyerekeit

A kicsik nagykorú testvérüktől kértek segítséget, mikor már nem bírták tovább.

  • Napokra eltűnt a tatai nő, étlen-szomjan hagyta magukra kiskorú gyerekeit

Bíróság elé állítják azt az anyát, aki a vádak szerint azon kívül, hogy nem gondoskodott gyermekeiről, egyikük egészségét is súlyosan veszélyeztette.

A nő egy tatai lakásban nevelte egyedül két kiskorú gyermekét, 2019. novemberétől azonban egyre többször nem gondoskodott róluk. Számos alkalommal hagyta magukra őket, napokig nem ettek, mivel nem főzött rájuk, és pénzt sem hagyott nekik, de tüzelőről sem gondoskodott télvíz idején.

Amikor a kisebbik gyermeknél a háziorvos laborvizsgálatot kért, ugyan anyja elvitte a vérvételre, de az eredményért nem jelentkezett, így az sem derült ki időben, hogy a gyermeknek olyan betegsége van, ami miatt meg kellene műteni. 2022 januárjában újra napokra eltűnt, a gyermekek a fűtetlen lakásban fagyoskodtak. Amikor már nem bírták tovább, már nagykorú testvérüktől kértek segítséget, így jutott végül a gyámhatóság tudomására az ügy. Az anya szülői felügyeleti jogát a bíróság 2020. december 3-án megszüntette.

Az anya elhanyagoló magatartásával súlyosan megszegte kötelességét, ezzel a kiskorúak testi, értelmi, érzelmi fejlődését veszélyeztette. Az ügyészség indítványozta, hogy az anyát ítéljék börtönbüntetésre, és tiltsák el a közügyek gyakorlásától.

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!