2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napindító 07:55

Kék hírek

Mellbevágó: öngyilkos lett egy 14 éves lány

Hihetetlen, miért vetett véget az életének a diáklány.

  • Mellbevágó: öngyilkos lett egy 14 éves lány

Borzalmas döntést hozott meg egy mindössze 14 éves diáklány. A fiatal öngyilkosságba menekült, miután borzalmas posztokat látott az interneten. Szülei és a hatóságok most azt kérik a közösségi oldal működtetőjétől, hogy adják át a tinédzser privát fiókjának az adatait.

Mint az a nyomozás során kiderült, a London északnyugati részén található Harrowból származó Molly Russell szorongással, depresszióval, önkárosítással és öngyilkossággal kapcsolatos anyagokat nézegetett, mielőtt véget vetett volna az életének - írta a Ripost.

A rendőrség most amiatt nyomoz, miképp történhetett meg, hogy a fiatal lány efféle tartalmakat láthatott. Ugyanis azt gyanítják, hogy egy valószínűleg hibás algoritmus miatt egyre több erőszakos tartalom került Molly hírfolyamába.

Molly életének utolsó hat hónapjában egyébként rendkívül nagy aktivitást mutatott a közösségi oldalain. Ebben az időszakban 3500 megosztás, valamint 11 000 lájk és 5000 mentés szerepelt a tevékenység listáján.

„Szeretném kifejezni a legmélyebb együttérzésemet a családnak” – mondta az orvosszakértő a meghallgatása végén.

Russel úr a lánya halála óta létrehozott egy alapítványt, a Molly Rose Alapítványt, aminek a célja, hogy megreformálja a közösségi médiát - írja a Daily Mail. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Számított rá, hogy végül a Momentum és a DK is támogatja Karácsony Gergelyt?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!