2022. 10. 01. Szombat Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 22:50

Kék hírek

Megszakadt a vonal

Egy 14 tagú, telefonos, unokázós csalásokra specializálódott bűnszervezetet számolt fel a Békés megyei rendőrség. A férfiak és nők a gyanú szerint kilenc megyében és Budapesten károsítottak meg, illetve próbáltak meg becsapni időseket. Az ügy rendőrségi vizsgálata befejeződött, a nyomozás iratai az ügyészségre kerültek.

  • Megszakadt a vonal

Kiterjedt, unokázós csalások ügyében indult nyomozás rendőrségi szakasza zárult le a Gyulai Rendőrkapitányságon. A külföldről irányított bűnszervezetnek a gyanú szerint 14 tagja van. Közülük ketten Angliából hívogattak fel magyarországi számokat, majd a hívásokat fogadók unokájának, gyermekének, keresztgyermekének adták ki magukat. Azt állították, hogy közlekedési balesetet szenvedtek, bajban vannak, azonnal pénzre van szükségük. Elmondták, hogy nem tudnak elmenni a pénzért, de egy megbízható barátjukat elküldik érte. Aki pénzt nem tudott adni, attól ékszereket kértek és fogadtak el. Az Angliából telefonálgató páros irányította azokat, akik itthon felkeresték az időseket, ők mondták meg nekik, hogy mikor milyen címre kell elmenniük. A felhívott emberek között többen voltak, akik ráismertek a módszerre és nem hagyták magukat megkárosítani. Voltak azonban olyanok, akik odaadták a megtakarított pénzüket és ékszereiket. Békés megyében egy gyulai idős férfitől másfél millió forintot, Békésen egy 80 éves nőtől pénzt és ékszereket vittek el. Emellett egy debreceni nőtől 3 millió 200 ezer forintot csaltak ki, egy szegedi nő pedig több mint egymillió forintot adott át az őt megtévesztőknek.

A bűncselekmények sora 2020. február 17-én szakadt meg, azon a napon összehangolt akció keretében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói, felderítői, a Közterületi Támogató Alosztály és a Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a helyben szolgálatot teljesítő rendőrök segítségével egy időben három településen intézkedtek. Hajnali 5 óra körül Budapesten, Izsófalván és Makón fogtak el összesen hat férfit, majd az ezt követő hónapokban a bűnszervezet további nyolc tagja ellen indítottak eljárást. A nyomozás adatai szerint a 11 férfi és 3 nő kilenc megyében és Budapesten károsított meg, illetve próbált meg becsapni időseket. A csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetése miatt indult nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a Gyulai Rendőrkapitányság 2022. augusztus 8-án továbbította az ügyészségre.

Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!