2022. 10. 05. Szerda Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Kék hírek

Második világháborúban elsüllyedt hajóroncs került víz fölé Vámosszabadinál

Vámosszabadi határában az alacsony vízállás miatt előbukkant egy második világháborúban elsüllyedt hajó a Duna árterében. A hajóforgalmat nem akadályozza.

  • Második világháborúban elsüllyedt hajóroncs került víz fölé Vámosszabadinál

Még mindig apad a Duna, csökken a vízállás. Nagybajcsnál augusztus 15-én, hétfőn 13 órakor már csak 11 centimétert mértek. A vízállás jelenleg (augusztus 17-én 13 órakor) 13 centi.

A folyó alacsony vízszintje miatt Vámosszabadi határában előbukkant egy második világháborúban elsüllyedt hajó roncsa a Duna árterében. A helyszínen az MTI fotósa, Krizsán Csaba készített fényképeket.

Az Új szó beszámolója szerint legutóbb 2018-ban vált láthatóvá, és már akkor is sok érdeklődőt vonzott a kavicszátonyokra a hajóroncs.

Akkor a Magyar Honvédség is felhívta a Duna menti települések figyelmét, hogy az alacsony vízállással világháborús roncsok és fegyverek kerülhetoronek a felszínre. 

 

A Duna mentén 1944 végétől komoly harctevékenység folyt. Ezt a szakaszt – a Komárom és Dunacsúny közöttit – 1945. március végétől érte el a front. Vélhetően a Vámosszabadi magasságában a medvei hídtől egy kilométerre található elsüllyedt hajó egy találatot kapott szovjet naszád lehet. 

A roncs a hajózási útvonaltól távolabb található, a hajóforgalmat nem zavarja. 

 

Pecaverzum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!