2022. 11. 29. Kedd Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:25

Kék hírek

Már lesben állnak a temetőfosztogatók!

Nemrég valóságos ámokfutást végzett egy férfi a tiszabői temetőben, az elkövető több mint ötven sírt rongált meg és lopott el kegytárgyakat. A vandál brutalitását jól jelzi, hogy még egy angyalszobrot is letört az egyik sírról. A rendőrök a kamerafelvételeknek köszönhetően hamar beazonosították a tettest, akit hamarosan gyanúsítottként hallgattak ki. Az ilyen, és ehhez hasonló problémák régóta komoly fejtörést okoznak a hatóságoknak.

  • Már lesben állnak a temetőfosztogatók!

Kik és miért csinálnak ilyet?

Az esetek túlnyomó többségében felnőttkorú elkövetőkkel van dolguk, azonban egyre gyakoribb a fiatalkorúak által elkövetett rongálások száma is. Áprilisban két tizenhárom éves gyerek randalírozott egy budakeszi zsidó temetőben. A fiatalok több sírt ledöntöttek a talpazatáról. A tizenévesek egy online számítógépes játék alapján kincsek után kutatva mentek a temetőbe, ám mire kiértek, csalódniuk kellett. Ekkor kezdtek bele a pusztításba. Az előzetes becslések szerint több mint egymillió forintos kárt okoztak.

Egyre szemtelenebbek az elkövetők

Nemcsak komplett virágcsokrokat visznek el, hanem ültetett tujákat, és egyéb más növényeket is képesek kiásni. A legnagyobb gond az, hogy csak a nagyvárosok temetői rendelkeznek biztonsági szolgálattal, ám ott is csak elenyésző számban tudják biztosítani a sírok védelmét. Vidéken és a kisebb városokban pedig szinte lehetetlen felügyelni a temetőket.

Tucatszám jelennek meg a fémtolvajok

Okkal merül fel a kérdés, hogy vajon mit tehetnek a hozzátartozók azért, hogy megvédjék az egykori szeretteik emlékét. Bár halottak napján jelentősen megnő a temetőknél a biztonsági szolgálatot teljesítők száma, még így is sok bűncselekményt követnek el. A leggyakoribbak ezek közül a könnyen mozdítható elemek ellopása. Már jó ideje visszatérő vendégnek számítanak azok a színesfém tolvajok, akik tucatszám lopják el a fémből készült díszeket.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!