2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Élet a türbe árnyékában

Következik:

Radar 04:00

Kék hírek

Majomhimlőpánikot keltett egy orvos a szomszédban, ez történt vele

Azt hitte, megtalálta az első romániai esetet.

Nagy riadalmat keltett az egyik romániai városi kórház infektológus szakorvosa, aki a hétvégén azt állította, hogy egy általa kezelt páciens az első romániai beteg, aki majomhimlővel fertőzött – írja a Monitorul de Suceava alapján a Főtér.ro internetes portál.

A radauti szakorvos szombaton a Facebook-oldalán fotókat posztolt egy nőről, aki szerinte a himlő első romániai fertőzöttje. A 40 éves Agrosoaie azt is írta, hogy értesítette az esetről az egészségügyi minisztériumot.

Megtudtuk: a kórház vezetése, a Suceava megyei közegészségügyi igazgatóság és a szakminisztérium azonnal reagált. Kielemezték az esetet és közölték, hogy a járványtani vizsgálat egyértelműen azt mutatja: a rădăuți páciens és két gyereke közönséges bárányhimlőben szenved.

Az illetékesek kiadtak egy közleményt, amelyben leírják, hogy Románia területén eddig egyetlen majomhimlőesetet sem regisztráltak és ilyen gyanú sem állt fenn.

Az orvos ezek után dührohamot kapott, bántalmazta egyik betegét és több kórházi asszisztenst, majd bezárkózott egy kukásautó vezetőfülkéjébe. Az igazgató azt mondta, ki kellett hívni a rendőröket, akik a kórház biztonsági őreivel közösen kiszedték az orvost a kabinból. „Elszigeteltük a kórházunk pszichiátriai osztályán, ahonnan hamarosan átszállítják a iași Socola elmegyógyintézetbe” – mondta Dan Vatră.

Magyarország másik szomszédos országában, Ausztriában azonban valóban megjelent a majomhimlő. A fertőzött bécsi férfiről annyit lehet tudni, hogy 35 éves és a Favoriten nevű, főként bevándorlók által lakott kerületben él. A férfit vasárnap hajnalban szállították kórházba, miután jelentkeztek rajta a tipikus tünetek: enyhe láz és pattanásszerű kiütések az arcán. 

 

Ripost

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!