2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Bercsenyi ejtőernyős huszárok

Következik:

Híradó 12:00

Kék hírek

Majdnem a felére csökkentették a saját újszülöttjét megfojtó nő büntetését

Tizenhatról tíz év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette jogerősen a csütörtökön ülésező Pécsi Ítélőtábla annak a somogyi nőnek a büntetését, aki megölte újszülöttjét tavaly októberben.

  • Majdnem a felére csökkentették a saját újszülöttjét megfojtó nő büntetését

A táblabíróság MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett: a vádlott - egy jelenleg 28 éves, büntetlen előéletű, háromgyerekes nő - eltitkolt terhességet követően hozott világra egy egészséges fiúgyermeket tavaly októberben, majd ellátatlanul hagyta, egy nadrággal megfojtotta őt, holttestét pedig szemeteszsákba tette és egy ingatlan udvarán elrejtette.

A Kaposvári Törvényszék idén májusban tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt ítélte el a nőt, büntetését tizenhat év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésben határozta meg azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

A nő és védője felmentésért, illetve enyhítésért bejelentett fellebbezése miatt eljáró Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést az enyhítő körülmények túlsúlyára figyelemmel eltúlzottan súlyosnak találta, továbbá az ítélet a táblabíróság szerint a hasonló ügyekben követett bírói gyakorlatnak sem felelt meg, ezért a vádlott büntetését tíz év, szintén fegyházban letöltendő szabadságvesztésre enyhítette, egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!