2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az orvosok hercege - Boldog Batthyány-Strattmann László 03:00

Kék hírek

Ma 11 órakor országszerte megszólalnak a szirénák

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt is közölte, hogy a most aktuális, csökkentett üzemű (morgató)próba idején pontosan mi történik.

  • Ma 11 órakor országszerte megszólalnak a szirénák

Hétfőn délelőtt országszerte elindítják a műszaki próbáját annak a MoLaRi nevű szirénarendszernek, amellyel a katasztrófavédelem gyorsan jelezhet a lakosságnak, ha baj van.

A Belügyminisztérium alsó és felső küszöbértékű veszélyes vegyi ipari üzemek körzetében, országos kiterjedésű, magas rendelkezésre állású, redundánsan működő adatátviteli hálózatra épülő meteorológiai és vegyi monitoring, valamint lakossági riasztó (Monitoring és Lakossági Riasztó, MoLaRi) rendszert üzemeltet.

A szirénahálózatot június 13-án, hétfőn délelőtt 11 órától egy csökkentett üzemű, úgynevezett „morgatópróba” keretein belül tesztelik – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Áprilisban hangos üzemű, teljes körű próbát végeztek az országban. Hogy akkor mi szólt, azt itt hallgathatja meg.

Az OKF leírása szerint a most aktuális, csökkentett üzemű (morgató)próba idején a következő történik.

Elhangzik a „Figyelem, ez próba! Figyelem, ez próba! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják. Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják.” szöveges rész.

Ezután azonnal leadják a szirénajelzést, melynek első részében rövid ideig (6 másodperces időtartamban) mély tónusú felfutó hangjelzés hangzik el, majd a jel lefutása következik be. (A jelzést ide kattintva hallgathatja meg.)

A szirénajelet követően ismét szövegesen, kétszer közlik, hogy a próbának vége.

blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.
Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!