2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Kék hírek

Lezárt akta: Nem önzetlenül segítettek

A szentendrei nyomozók befejezték annak a két nőnek az ügyét, akik a gyanú szerint egy idős férfi bizalmába férkőztek, ezzel közel 1 millió forintot csaltak ki tőle.

  • Lezárt akta: Nem önzetlenül segítettek

Szentendrén a HÉV állomás közelében lett rosszul egy idős férfi még 2019 októberében. Két éppen arra járó nő, -mint kiderült- hátsó szándékkal ugyan, segítettek rajta. A 37 és 54 éves megmentő, az időssel elhitette jó szándékát. Otthonába vitték, étellel kínálták, ápolásukról biztosították. A gyanú szerint a férfi bankkártyájával többször vettek fel pénzt, vendéglátóhelyeken, benzinkúton fizettek vele, később még arra is rávették áldozatukat, hogy hitelre vegyen nekik televíziókat, telefonokat. Előadták meséjüket, miszerint a vásárolt termékeken drágábban túladnak, az ebből szerzett pénzt pedig külföldön vásárolt aranyba fektetik, ebből az üzletből később majd mindannyian meggazdagodnak. A valóságban ehelyett csak a sértett adóssága maradt.

A férfinek feltűnt, hogy átverik. Megelégelte a kizsákmányolást és pár héttel később feljelentést tett. A szentendrei rendőrök azonosították és elfogták a két asszonyt. Az 54 éves B. L. Imréné a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. A 37 éves D. Péterné részletesen vallott, azonban azt, hogy tetteivel bűncselekményt követett volna el, megtagadta.

Velük szemben a csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Szentendrei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait vádemelési javaslattal átadta az ügyészségnek.

Police.hu

kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szlávik János: Nagyon sok ember fog meghalni + videó

Szlávik János: Nagyon sok ember fog meghalni + videó

A WHO szerint a háborútól szenvedő Gázai övezetben a halálozások számának jelentős megemelkedését okozhatják az egyre terjedő, főleg légúti és hasmenéses tünetekkel járó betegségek.Kapcsoltuk Dr. Szlávik Jánost, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetőjét.
„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

A tűzszünet lejárta után Izrael újraindította a harcot a Hamász ellen a Gázai övezetben. Napi aktuális című műsorunkban kapcsoltuk Szegedi Dániel tanárt Jeruzsálemből és vendégünk volt Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!