2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Kék hírek

Lezárt akta: Csaló szomszédság

A dunakeszi nyomozók befejezték annak a fóti házaspárnak az ügyét, akik a gyanú szerint idős szomszédjukkal és annak beteg fiával eltartási helyett adásvételi szerződést írattak alá.

Egy 82 éves asszony tett feljelentést a rendőrségen 2019 novemberében, mivel korábbi szomszédjai rávették őt és fiát, hogy fóti otthonukra aláírjanak egy szerződést, aminek sem elolvasására, sem értelmezésére nem adtak lehetőséget. A házaspár „tartási szerződésként” emlegette az aláírásra előkészített papírokat, amely állítása szerint biztosítja, hogy ha az idős asszony meghal, beteg fiáról élete végéig gondoskodnak. Az anya biztonságban akarta tudni ellátásra szoruló gyermekét, ezért ő is és fia is aláírták az „eltartási” szerződést. Gyermekének még segítettek is a pártfogók, önállóan írásra képtelen, ezért készséggel fogták és vezették a kezét a szignóhoz. Az idős asszonyban később tudatosult, hogy az aláírt és kikényszerített szerződés alapján a közel 15 millió forintos ingatlan tulajdonjoga átszállt a szomszéd házaspárra.

A házaspár csalási szándéka jól tetten érhető volt: a szerződés aláírását követően többször átvettek áldozataiktól különböző összegeket rezsi csekkeket befizetésére, ám ezt nem teljesítették, ami több hónapos gázszámla elmaradást eredményezett.

A 31 éves férj és azonos korú felesége tagadta a terhére rótt bűncselekményt, a gyanúsítás ellen panasszal éltek. Állították: a szerződéskötés előtt a vételárat részletekben megfizették és a szerződéskötés óta segítik őket, a feleség mindig eljár bevásárolni, és a csekkeket feladják.

A házaspár ellen a csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

 

 Police.hu

Kép: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!