2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Lezárt akta: 75 balhé, közel egy méternyi akta

A tamási rendőrök befejezték annak az internetes csalásos ügynek a vizsgálatát, melyet egy 22 éves bátaszéki nő ellen folytattak, aki legalább 52 embert vert át, közel 1 millió forint kárt okozva a sértetteknek. Ráadásként 23 ember személyes adatával is visszaélt.

  • Lezárt akta: 75 balhé, közel egy méternyi akta

Egy Tolna megyei nő tett feljelentést 2020 decemberében a Tamási Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, aki becsapta őt az egyik közösségi oldalon történt vásárlás során. Az eladó és a vevő megegyezett a vételárban. A kialkudott összeget a sértett el is utalta a megadott számlaszámra, de az áru soha nem érkezett meg. Ettől kezdve az eladó elérhetetlenné vált.

A feljelentést követően a tamási rendőrök nyomozásba kezdtek, és azonosították a csalót, egy 22 éves bátaszéki nőt, aki az ország számos pontján csapott be embereket. Módszere az volt, hogy egy ismerőse profiljával – melyet több alkalommal megváltoztatott – hirdette a nem létező tárgyakat. Miután kialkudtak nála egy összeget a termékért, ő is vett egy kisebb értékű dolgot egy másik eladótól, akitől az utaláshoz elkérte a bankszámlaszámát. Ezután a megszerzett számlára utaltatta a sértettekkel a megbeszélt összeget. Végül az ügyletbe harmadikként – tudta nélkül – bevont személyt, miután megtörtént az utalás, felkereste, hogy véletlenül több pénzt küldött, ezért személyesen elmegy az általa vásárolt áruért, és készpénzben kéri vissza az átutalt összeg különbözetét. Így azt akarta elérni, hogy őt később ne lehessen azonosítani.

A rendőrök hosszú hónapokon át nyomoztak, míg végül 52 sértettet sikerült azonosítaniuk, akiket a csaló hasonló módszerrel átvert. A nőnek 75 rendbeli bűncselekmény miatt kell felelnie, mivel a csalásokon kívül 23 alkalommal mások személyes adataival is visszaélt.  

A 22 éves csaló már évek óta csapott be hasonló módszerrel másokat, mert az országos több pontján ítélte el a bíróság jogerősen. Ezúttal közel 1millió forintot csalt ki a jóhiszemű vásárlóitól. A tamási rendőrök lépéseket tettek az elcsalt vagyon visszaszerzésére is.

A Tamási Rendőrkapitányságon az ügy vizsgálatát befejezték, és a keletkezett 16 kötetnyi – közel egy méternyi - iratot a napokban megküldték a Tamási Járási Ügyészségnek.

Police.hu

kép: Police.hu

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!