2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Letöltendő fogházra ítélték az állatkínzó párt

Hír TV

2017. november 29., szerda 22:12, frissítve: szerda 22:44

A bíróság mindkét vádlottat négy hónap fogházbüntetésre és egy év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte első fokon. Az állatvédők szerint enyhe a büntetés, nincs visszatartó ereje.

Állatkínzókra mondta ki az ítéletet a nyíregyházi bíróság. A vádlottak olyan brutális körülmények között tartották Fülöp nevű kutyájukat, hogy az eb az állatvédők beavatkozása ellenére is elpusztult. A nagycserkeszi pár a kutya nyakára szoros zsinórt kötött, amely átvágta a szöveteket, emiatt a felismerhetetlenségig torzult az állat feje.

A Jobbik elégedetlen az ítélettel. Az ellenzéki párt törvényt is módosítana, hogy a jövőben olyan büntetéssel sújthassák az állatkínzókat, amelynek visszatartó hatása van.

„Ezzel az ítélettel szembeköpték az egész magyar állatvédelmet, szembeköptek minden magyar állatvédőt, és azt erősítették meg az emberekben Magyarországon, hogy jelenleg nincsenek törvények, nincsen retorziója annak, ha valaki súlyos bűncselekményt követ el” – mondta Egyed Zsolt, a párt országgyűlési képviselője.

A Magyar Állatvédők Országos Szervezetének elnöke is enyhének tartja a néhány hónapos szabadságvesztést. Mészáros Gabriella más területen is állami beavatkozást szorgalmaz az állatok érdekében, például sürgős szükség lenne országos ivartalanítási programra, mert ennek hiányában a több tízezer kóbor kutya csak szaporodik.

„Civil erőforrásból nem tudjuk megvalósítani harmincezer kutyának az ivartalanítását, ez alsó hangon hatszázmillió forintba kerül. (…) Nagyon fontos megérteni, hogy amíg az állam nem avatkozik be, és nem valósítja meg az országos ivartalanítási programot, addig nem fogja elérni a kutya a hozzá méltó mértéket” – fogalmazott a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének elnöke.

A végül elpusztult Fülöp kutya kezeléseire az állatvédők csaknem nyolcszázezer forintot költöttek. Ezt polgári peres úton követelhetik a kutya egykori gazdáitól.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!