2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Kék hírek

Letartóztatta a bíróság a Hajdú-Bihar megyei Fülöpön történt emberölés gyanúsítottját

A Debreceni Járásbíróság 2022. január 5-én megtartott ülésén egy hónapra elrendelte egy emberölés bűntettével gyanúsított férfi letartóztatását.

  • Letartóztatta a bíróság a Hajdú-Bihar megyei Fülöpön történt emberölés gyanúsítottját

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a terhelt jelenlétének biztosítása, a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében indítványozta a bíróságnál a gyanúsított letartóztatását. Tartani lehet attól is, hogy a gyanúsított a bizonyítást a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetné, megnehezítené. A bíróság megállapítása szerint az ügyészi indítvány megalapozott.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. december 30-án este Fülöpön megjelent a sértett lakóhelyén. A 38 éves férfi olyan súlyosan bántalmazta a sértettet, hogy a 70 éves asszony a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított ezután ékszereket vett magához és egy üveg pálinkát, majd a távozását megelőzően a házban tüzet gyújtott. Az esetről történt bejelentését követően a nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek, amely alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, akit gyanúsítottként kihallgattak és bűnügyi őrizetbe vettek.

A bíróság álláspontja szerint a személyi szabadságot korlátozó bírói engedélyes kényszerintézkedés különös okai a gyanúsított esetében megállapíthatóak. A cselekmény tárgyi súlya kiemelkedő. Nem hagyható figyelmen kívül az a körülmény, hogy a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a nyereségvágyból, valamint a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére történő elkövetés, mint minősítő körülmények ugyancsak megállapíthatók. Ez már azt eredményezi, hogy a kiszabható szabadságvesztés tartama tíz évtől húsz évig vagy akár életfogytig terjedhet.

A nyomozási bíró hangsúlyozta, hogy a kiszabható szabadságvesztésre is tekintettel fennáll a büntetett előéletű gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve alappal lehet következtetni arra, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást meghiúsítaná, megnehezítené. A férfi esetében a bűnismétlés lehetősége is reális, megalapozottan tartani lehet attól, hogy kényszerintézkedés hiányában újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.
Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!