2021. június 15.,
kedd, Jolán, Vid napja

Letartóztatásban marad a saját gyermekét szexuálisan bántalmazó férfi

2021. április 27., kedd 13:34

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását annak a 40 éves kalocsai elkövetőnek az ügyében, akit a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével és kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádol.

A férfival szemben azért indult büntetőeljárás, mert az élettársával közös 13 éves fiúgyermekét ittas állapotban több alkalommal bántalmazta, az éjszakai órákban az alvó, ezáltal kiszolgáltatott sértettet rendszeresen, erőszak alkalmazásával szexuálisan zaklatta.

A férfit időközben az általa szintén bántalmazott élettársa elhagyta. A vádlott cselekményeinek az vetett véget, hogy a sértett a pedagógusának beszámolt a történtekről. A gyámhatóság a fiút kiemelte a terhelt gondozásából, nevelésbe vette és nevelőszülőnél helyezte el.

Ezt követően a férfit a nyomozó hatóság őrizetbe vette, majd letartóztatására került sor. Cselekményét az eljárás jelen szakaszáig nem ismerte be.

A vádemelést követően a Kecskeméti Törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, mert a vád tárgyát képező bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak, vonatkozásukban a törvény 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, ezért változatlanul fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet a vádlott személyi körülményei sem ellensúlyoznak, így az eljárási cselekményeken való jelenléte kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett a törvényszék indokaival, ezért indítványozta az elsőfokú bíróság határozatának helybenhagyását az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla felé.

Szegedi Fellebbviteli Főügyészség