2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Kék hírek

Lengyelországban fogták el Európa egyik legkeresettebb magyar bűnözőjét + videó

Az 55 éves P. Zoltánt a KR NNI célkörözési nyomozóinak információja alapján kapták el Kepno városában.

  • Lengyelországban fogták el Európa egyik legkeresettebb magyar bűnözőjét + videó

Úgy tűnik a mondás – miszerint egy szökevénynek mindig szerencséje kell, hogy legyen, míg az őt üldözőknek elég, hacsak egyszer rájuk mosolyog Fortuna – a veszélyes körözöttként számon tartott P. Zoltán esetében igaznak bizonyult. 

Az 55 éves magyar férfit ugyanis évek óta keresték a rendőrök. Több éve fenn volt a magyar TOP 50-es körözési listán, míg 2021-ben felkerült a legkeresettebb európai bűnözőket tartalmazó EU Most Wanted és az INTERPOL körözési listájára is. Bűnlajstromán a lopástól kezdve, a súlyos testi sértésen és a fegyveres rabláson át egészen az emberölésig, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő súlyos bűncselekmények szerepeltek.  

Ő volt az, aki 2014. szeptember 29-én Budapesten, a XVII. kerületben társaival kínai állampolgárokat rabolt ki fegyverrel. A támadás során sorozatlövő fegyverrel tüzet nyitottak az áldozatok kocsijára, majd nagyösszegű valutát zsákmányoltak. Miután P. Zoltánt elkövetőként azonosították a hatóságok, eltűnt a rendőrség látóköréből, és azóta is szökésben volt.  

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a fegyveres, veszélyes körözött személyként számon tartott szökevény keresését 2019-ben kezdte el. Miután felmerült a gyanú, hogy külföldre távozott, a magyar fejvadászok felvették a kapcsolatot az európai célkörözési hálózattal (ENFAST), és egy közel három évig tartó hajsza kezdődött. Ezen idő alatt a magyar nyomozók összedolgoztak német, holland, román, osztrák, valamint lengyel kollégáikkal, hogy valamennyi birtokukban lévő információt közösen leellenőrizzenek, és a szökevény nyomára bukkanjanak. Időről időre újabb szálat kellett lenyomozniuk, mely alapos és aprólékos munkát igényelt.

P. Zoltánnak évekig sikerült egérutat nyernie, azonban napokkal ezelőtt a célkörözési egységre rámosolygott a szerencse, és sikerült lokalizálnia a férfi rejtekhelyét. Kiderítették, hogy hamis román iratokkal Lengyelországban bujkál. Majd a két ország barátságához hasonlóan szoros szakmai együttműködésben egyre szűkítették a kört a körözött körül. Végül 2022. május 18-án este Kepno városában a helyi rendőrség bevetési egysége egy lakásban elfogta, esélyt sem adva számára a további menekülésre. Kiadatásáról a lengyel bíróság fog dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!