2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Legkevesebb 40 halottja van egy egyiptomi kopt templomban pusztító tűznek

Legkevesebb negyven halálos áldozata van egy tűznek, amely egy kopt ortodox templomban pusztított vasárnap Egyiptomban.

  •  Legkevesebb 40 halottja van egy egyiptomi kopt templomban pusztító tűznek

A katasztrófa a Gíza város Imbaba negyedében található, Abu Szifin szentről elnevezett templomban történt. A tűz elzárta az egyik kijáratot a misére összegyűlt mintegy ötezer hívő előtt, emiatt pánik tört ki és többeket agyontapostak. A kopt ortodox egyház az AP hírügynökséget 41 halálos áldozatról és 14 sebesültről tájékoztatta.

A német dpa hírügynökségnek ugyanezt a számot erősítették meg egyiptomi orvosi források. A Reuters hírügynökség „legalább” 35 halálos áldozatról és 45 sebesültről adott jelentést. A tűz okát egyelőre nem ismerik. A rendőrség közleménye szerint az első vizsgálatok elektromos zárlatra utaltak.

Abdel Fattáh esz-Szíszi elnök telefonon beszélt II. Tavadrosz kopt keresztény pápával, hogy kifejezze neki részvétét a tragédia miatt - közölte az elnöki hivatal. "Figyelemmel kísérem a tragikus baleset fejleményeit" - írta esz-Szíszi a Facebookon. „Minden érintett állami szervet és intézményt utasítottam, hogy tegyenek meg minden szükséges intézkedést, és azonnal foglalkozzanak a balesettel és annak következményeivel.'' Az egyiptomi keresztények az ország 90 millió lakosának mintegy 10 százalékát teszik ki, és régóta panaszkodnak hátrányos megkülönböztetésére a muszlim többségű országban.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!