2022. 10. 04. Kedd Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

EP-vita a jogállamiságról, Strasbrourg - élő

Következik:

Híradó 18:35

Kék hírek

Külföldre menekülhetett a gyilkossággal gyanúsított gyógyszerész

A rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a szegedi kettős gyilkossággal gyanúsított 28 éves gyógyszerész, Vitális Dániel Attila ellen.

  • Külföldre menekülhetett a gyilkossággal gyanúsított gyógyszerész

A férfi egy belvárosi társasházban szombat éjjel végezhetett egy vele egykorú párral, a fiatal nőt és a férfit is megölte.

 

Az egyik szegedi patikában dolgozó gyógyszerészről azóta nincs hír, a rendőrség körözteti a férfi sportkocsiját is, a gyanúsított az MCE–141-es forgalmi rendszámú, szürke, tetőablakos Mercedesszel menekül. Az elfogatóparancs arra utal, hogy a nyomozás során felmerült annak a lehetősége is, hogy a gyilkosság gyanúsítottja a közeli szerb vagy román határ felé az autópálya-határátkelőkön át külföldre menekült.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt rendelt el eljárást a fiatal szegedi gyógyszerésszel szemben.

Bár a rendőrség arról nem nyilatkozott, hogyan és milyen módon végzett áldozataival, a körözésben szereplő adatok alapján feltételezhető, hogy a férfi veszélyes, fegyver lehet nála.

A rendőrség azt kéri, senki ne tartóztassa fel a menekülőt, hanem azonnal értesítse a hatóságokat, ha látja a gyógyszerészt vagy az autóját.

A Magyar Nemzet információi szerint szerelemféltés áll a kettős halállal végződő tragédia mögött. A gyilkosság helyszínéről több tanú is látta elmenekülni Vitális Dániel Attilát, de az eddig beszerzett bizonyítékok is arra utalnak, csak ő lehetett a gyilkos. Az előre megfontolt szándékkal, több ember ellen, aljas indokból elkövetett emberölés miatt a gyanúsított tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre számíthat. A férfit a családja is keresi, attól tartanak, a tragédia után maga ellen fordítja fegyverét.

Szeged körözés

Fotó: police.hu

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es segélyhívó számon. A névtelenség megőrzése mellett bejelentés tehető az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Moszkva: A tárgyalásokhoz Ukrajna is kellene

Oroszország megvárja, hogy a jelenlegi ukrán elnök álláspontja megváltozzon vagy a következő ukrán elnök más állásponton legyen a Moszkvával folytatott tárgyalások ügyében, a megállapodáshoz szükség van Kijev részvételére – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!