2022. 01. 25. Kedd Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Kék hírek

Közlekedésbiztonsági tanösvény Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalával együttműködve a Miskolci Állatkert és Kulturális Központ területén egy speciális közlekedési tanösvényt alakított ki.

A Közlekedésbiztonsági tanösvényt 2021. december 8-án adták át a program támogatói: Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú város polgármestere, Marton Zsombor a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigaztója, Hajdú László a MOL Magyarország Biztonsági igazgatója, és Oláh Tibor az Isaac Pan Corp Reorg Kft. tulajdonosa, valamint a Baleset-megelőzési és Közlekedésbiztonság-technikai Egyesület képviselői.

A megvalósítandó projekt keretében mintegy nyolcszáz méteren kapott szilárd burkolatot a Miskolci Állatkert sétánya. Az állatkert lehetőséget biztosít a növény és állatvilág megismeréséhez, ugyanakkor a kialakított közlekedési útvonal lehetővé teszi a közlekedés szabályainak megismerését, mindezt játékosan, közben elsajátítva egy új innovatív eszköz használatát, az e-rollerét.

A projekt célja, hogy az idelátogató érdeklődők, diákok olyan kompetenciákat sajátítsanak el, amelyek szükségesek a biztonságos hétközanpi élethez.

A miskolci állatkertben épülő tanösvényen huszonhárom jelzőtábla segíti a KRESZ szabályok megismerését, valamint három számítógépes információs állomáson a közúti balesetek és a bűncselekmények megelőzését segítő praktikák bemutatására nyílik lehetőség.

Police.hu

kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Gyanús biciklis

A rákosmentei rendőrök egy tizenkétszeresen körözött férfit fogtak el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!