2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Kék hírek

Körmönfont csalók

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és élettársa, valamint nyolc társuk ellen, akik internetes csalásokat követtek el, és a pénz útját is megpróbálták elrejteni.

  • Körmönfont csalók

A vádirat szerint az élettársak 2020 tavaszán határozták el, hogy internetes csalások útján szereznek pénzt. A csalásokat alaposan előkészítették. Először hamis álláshirdetéseket adtak fel, amire több személy jelentkezett, és a munkaszerződéshez megadták az adataikat. A személyes adatokat felhasználva több szolgáltatónál is vásároltak telefonkártyákat, amelyeket később a csalásokhoz használhattak.

Az élettársak ezen kívül megállapodtak több személlyel, akik vállalták, hogy havi juttatásért a rendelkezésükre bocsátják a bankszámlájukat, majd a számlákra érkező utalásokat készpénzben átadják.

Ezután húsz álnéven adtak fel több online hirdetést is, amiben főként bontott autó alkatrészeket, de faházat és kerti játszóteret is kínáltak eladásra, mely termékek nem álltak rendelkezésükre. A vevők az elutalt pénzükért nem kaptak semmit.

2020 április eleje és szeptember vége között az élettársak a hamis hirdetésekkel és segítőik közreműködésével több, mint 200 sértettet mintegy 18 millió forinttal károsítottak meg.

A Dabasi Járási Ügyészség az élettársak ellen a sértettek számához igazodó csalás, míg segítőik ellen pénzmosás bűntette miatt emelt vádat.

Pest Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!