2022. 01. 18. Kedd Piroska napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Kék hírek

Kilenc év börtönbüntetésre ítélte a bíróság az alvó szobatársát megölő vádlottat

A Tatabányai Törvényszék 2021. november 26-án ítéletet hozott annak a fiatal férfinak az ügyében, aki 2021. február 4-én, az éjjeli órákban Tatabányán leszúrta lakótársát.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott 2021. január 11-én kezdett dolgozni operátorként egy tatabányai gyárban és ezen a napon költözött be a munkáltatója által biztosított lakásba, ahol ekkor már ott lakott a sértett. A vádlott és a sértett között gyakoriak voltak a viták, mert a vádlott használta a sértett használati tárgyait, kutatott az iratai között. A vádlott 2021. február 4-én reggel azzal vádolta meg a sértettet, hogy az kábító hatású italt adott neki és az éjszaka folyamán szexuálisan zaklatta őt. A sértett a munkáltatójának jelezte a vádlott alaptalan vádaskodását. 

A vádlott 2021. február 5-én 3 óra körüli időben felébredt a lakásban, és ismét eszébe jutott a lakótársával szembeni alaptalan vádja, dühös lett, kiment a konyhába és magához vett egy kést. A sértett ekkor a vádlottal közös szobában lévő ágyában aludt. A vádlott visszatért a hálószobába és a 8,5 cm pengehosszúságú késsel négy alkalommal megszúrta a sértettet, aki a bántalmazásra felriadt, megpróbált felkelni és védekezni, melynek során az egyik szúrás sérülést okozott a bal kezén is. A vádlott lenyomta az ágyra a sértettet és megszorította a nyakát. A vádlott szúrásai következtében a sértett elhalálozott. Az elkövető ezt követően a vasútállomásra ment és Németországba utazott, majd egy nap elteltével visszautazott és jelentkezett a Tatabányai Rendőrkapitányságon. A bíróság megállapította azt is, hogy vádlott 2021. február 5-ét röviddel megelőzően ismeretlen személytől, ismeretlen helyen kábítószert, marihuánát szerzett, melyet elfogyasztott.

A bíróság ítéletében kimondta, hogy a vádlott bűnös az emberölés bűntettében, ezért őt kilenc év börtönbüntetésre ítélte, kilenc év időtartamra eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és kizárta a feltételes szabadon bocsátás lehetőségéből. 

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kutyákat keresünk!

Szolgálati kutyáink utánpótlása érdekében kutyakiválasztást tartunk 2022. január 31-én.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

Kattant a bilincs

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 19 éves fiút és 23 éves társát, akik a gyanú szerint egy férfit raboltak ki Nagykátán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!