2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Kék hírek

Kilenc év börtönbüntetésre ítélte a bíróság az alvó szobatársát megölő vádlottat

A Tatabányai Törvényszék 2021. november 26-án ítéletet hozott annak a fiatal férfinak az ügyében, aki 2021. február 4-én, az éjjeli órákban Tatabányán leszúrta lakótársát.

  • Kilenc év börtönbüntetésre ítélte a bíróság az alvó szobatársát megölő vádlottat

A bíróság megállapította, hogy a vádlott 2021. január 11-én kezdett dolgozni operátorként egy tatabányai gyárban és ezen a napon költözött be a munkáltatója által biztosított lakásba, ahol ekkor már ott lakott a sértett. A vádlott és a sértett között gyakoriak voltak a viták, mert a vádlott használta a sértett használati tárgyait, kutatott az iratai között. A vádlott 2021. február 4-én reggel azzal vádolta meg a sértettet, hogy az kábító hatású italt adott neki és az éjszaka folyamán szexuálisan zaklatta őt. A sértett a munkáltatójának jelezte a vádlott alaptalan vádaskodását. 

A vádlott 2021. február 5-én 3 óra körüli időben felébredt a lakásban, és ismét eszébe jutott a lakótársával szembeni alaptalan vádja, dühös lett, kiment a konyhába és magához vett egy kést. A sértett ekkor a vádlottal közös szobában lévő ágyában aludt. A vádlott visszatért a hálószobába és a 8,5 cm pengehosszúságú késsel négy alkalommal megszúrta a sértettet, aki a bántalmazásra felriadt, megpróbált felkelni és védekezni, melynek során az egyik szúrás sérülést okozott a bal kezén is. A vádlott lenyomta az ágyra a sértettet és megszorította a nyakát. A vádlott szúrásai következtében a sértett elhalálozott. Az elkövető ezt követően a vasútállomásra ment és Németországba utazott, majd egy nap elteltével visszautazott és jelentkezett a Tatabányai Rendőrkapitányságon. A bíróság megállapította azt is, hogy vádlott 2021. február 5-ét röviddel megelőzően ismeretlen személytől, ismeretlen helyen kábítószert, marihuánát szerzett, melyet elfogyasztott.

A bíróság ítéletében kimondta, hogy a vádlott bűnös az emberölés bűntettében, ezért őt kilenc év börtönbüntetésre ítélte, kilenc év időtartamra eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és kizárta a feltételes szabadon bocsátás lehetőségéből. 

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett. A bíróság a vádlott letartóztatását fenntartotta. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Halálos baleset történt szombaton az 5301-es úton Ágasegyháza közelében - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére. A baon.hu úgy tudja, egy fiatal sofőr volt az áldozat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!