2021. 10. 15. Péntek Teréz napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Kék hírek

Kihasználta a gépjármű-tulajdonosok óvatlanságát

A kunszentmártoni és a tiszakécskei rendőrök együttműködése hozta meg a sikert: az öcsödi jogsértőt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

gy öcsödi lakos tett bejelentést a rendőrségre, mert lakóháza előtt, a 2021. szeptember 11-én az esti órákban leparkolt járművét – melynek gyújtáskapcsolójában az indítókulcs, továbbá az utastérben személyes okmányai is benne maradtak – ismeretlen személy elvitte. Az egyenruhások helyszíni szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek és elrendelték a jármű körözését. Az öcsödi sértett másnap ismét felkereste a rendőrséget és elmondta, hogy az ismeretlen személy visszavitte a járművet a lakóháza elé. A tulajdonos azt gyanította, hogy csak a közelben járhatott vele a jogsértő, mert az üzemanyagból alig fogyott.

A nyomozóknak néhány nap múlva egy újabb eltűnt gépkocsit érintő ügyben kellett intézkedniük. A bejelentés adatai szerint, 2021. szeptember 18-án az esti órákban egy öcsödi ingatlan kocsibejáróján hagyott autónak veszett nyoma. Az óvatlan tulajdonos ez esetben is benne felejtette a járműben az indítókulcsot.

A 2021. szeptember 18-i öcsödi eseménnyel párhuzamosan Tiszakécskén intézkedtek a közrendvédelmi járőrök, akik egy járművet kíséreltek meg intézkedés alá vonni, azonban a sofőr a gépkocsit hátrahagyva, kivonta magát a rendőri intézkedés alól. A kunszentmártoni és a tiszakécskei rendőrök példás együttműködésének köszönhetően az egyenruhások hamarosan rekonstruálták az eseményeket: a járművet egy öcsödi férfi vezette, és az ellenőrizni kívánt autó azonos a kunszentmártoni rendőrök által keresett gépkocsival.

A nyomozók egy 21 éves öcsödi fiatalt számoltattak el a bűncselekménnyel kapcsolatban, aki később a nyomozók asztala előtt ülve vallott a részletekről. Elmondta, hogy azért vitte el a kocsit, hogy a tiszakécskei diszkóban tudjon szórakozni, azonban nem ez az egy jogsértés, amit elkövetett. Bevallotta, hogy 2021. szeptember 11-én is ő vitte el autót Öcsödről, ekkor szintén a tiszakécskei diszkóba ment. Azzal mentegette magát, hogy nem akart egyik tulajdonos kárára sem kocsikázni, ezért mindkét alkalommal tankolt a járművekbe.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábban „Vigyázzunk a gépkocsinkra!” címmel hívta fel a figyelmet a felelős járműtulajdonosi magatartásra. Az „Ezt tedd zsebre!” videófilmünkben szintén hasznos tanácsokat adtunk a járművek biztonságára vonatkozóan.

 

police.hu

Kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Olaszliszkai tragédia: tizenöt éve gyilkolták meg Szögi Lajost

Máig indulatokat gerjeszt a 2006. október 15-én történt brutális gyilkosság, amelynek során csoportosan támadtak és vertek halálra Olaszliszkán egy tiszavasvári tanárt. 2021. október 15.

Letartóztatták

30 napig biztosan rács mögött marad az a férfi, akit az esztergomi rendőrök nyolc rendbeli bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak. 2021. október 15.

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. 2021. október 15.

Legfrisebb híreink

Vezércikk: Orbán szerint plüssmacikkal nem lehet megvédeni határt

Ismét olvastunk a sorok között, akik pedig segítettek a bal- és jobboldali sajtóhírek hátterének elemzésében: Deák Dániel, aki szerint már az ellenzéki szimpatizánsok is felháborítónak tartják, amit Brüsszel a keleti vakcinákkal művel, Bayer Zsolt, aki szerint valóság nevű nagybátyánk Keletre költözött, a Nyugat pedig teljesen elveszítette realitásérzékét; Kiszelly Zoltán, aki szerint Gyurcsány Ferenc már a KISZ-ben tanulta a Machiavellizmust, a többiek az ellenzékben viszont még csak most kapizsgálják. Műsorvezető: M. Kovács Róbert.

Lehet-e jobboldali politikát folytatni a baloldalon?

A Jobbik volt alelnöke szerint, ha Márki-Zay Péter nyeri az előválasztást a DK miatt nem lesz mozgástere az ellenzéki térfélen. A Napi aktuálisban Volner János független parlamenti képviselő volt a vendégünk.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!