2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Kék hírek

Kihasználta a gépjármű-tulajdonosok óvatlanságát

A kunszentmártoni és a tiszakécskei rendőrök együttműködése hozta meg a sikert: az öcsödi jogsértőt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

  • Kihasználta a gépjármű-tulajdonosok óvatlanságát

gy öcsödi lakos tett bejelentést a rendőrségre, mert lakóháza előtt, a 2021. szeptember 11-én az esti órákban leparkolt járművét – melynek gyújtáskapcsolójában az indítókulcs, továbbá az utastérben személyes okmányai is benne maradtak – ismeretlen személy elvitte. Az egyenruhások helyszíni szemlét tartottak, adatokat gyűjtöttek és elrendelték a jármű körözését. Az öcsödi sértett másnap ismét felkereste a rendőrséget és elmondta, hogy az ismeretlen személy visszavitte a járművet a lakóháza elé. A tulajdonos azt gyanította, hogy csak a közelben járhatott vele a jogsértő, mert az üzemanyagból alig fogyott.

A nyomozóknak néhány nap múlva egy újabb eltűnt gépkocsit érintő ügyben kellett intézkedniük. A bejelentés adatai szerint, 2021. szeptember 18-án az esti órákban egy öcsödi ingatlan kocsibejáróján hagyott autónak veszett nyoma. Az óvatlan tulajdonos ez esetben is benne felejtette a járműben az indítókulcsot.

A 2021. szeptember 18-i öcsödi eseménnyel párhuzamosan Tiszakécskén intézkedtek a közrendvédelmi járőrök, akik egy járművet kíséreltek meg intézkedés alá vonni, azonban a sofőr a gépkocsit hátrahagyva, kivonta magát a rendőri intézkedés alól. A kunszentmártoni és a tiszakécskei rendőrök példás együttműködésének köszönhetően az egyenruhások hamarosan rekonstruálták az eseményeket: a járművet egy öcsödi férfi vezette, és az ellenőrizni kívánt autó azonos a kunszentmártoni rendőrök által keresett gépkocsival.

A nyomozók egy 21 éves öcsödi fiatalt számoltattak el a bűncselekménnyel kapcsolatban, aki később a nyomozók asztala előtt ülve vallott a részletekről. Elmondta, hogy azért vitte el a kocsit, hogy a tiszakécskei diszkóban tudjon szórakozni, azonban nem ez az egy jogsértés, amit elkövetett. Bevallotta, hogy 2021. szeptember 11-én is ő vitte el autót Öcsödről, ekkor szintén a tiszakécskei diszkóba ment. Azzal mentegette magát, hogy nem akart egyik tulajdonos kárára sem kocsikázni, ezért mindkét alkalommal tankolt a járművekbe.

A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábban „Vigyázzunk a gépkocsinkra!” címmel hívta fel a figyelmet a felelős járműtulajdonosi magatartásra. Az „Ezt tedd zsebre!” videófilmünkben szintén hasznos tanácsokat adtunk a járművek biztonságára vonatkozóan.

 

police.hu

Kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!