2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Kék hírek

Kierőszakolta a soron kívüli orvosi ellátást

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy helybeli nővel szemben, aki a rendelésre várva mihamarabbi ellátását követelte, ezért az ápolónőt a köpenyénél fogva rángatta és a vizsgálóba lökte. Agresszív fellépését látva a háziorvos kénytelen volt soron kívül ellátni.

  • Kierőszakolta a soron kívüli orvosi ellátást

A vádirat szerint a kiskunhalasi nő – az ügy vádlottja – 2021. október 21-én reggel, a rendelési idő kezdete előtt a háziorvosi rendelő várótermében egészségügyi vizsgálatra jelentkezett. Az ápolónő a járványügyi helyzetre figyelemmel arra kérte, hogy beszólításáig a rendelőintézet udvarán várakozzon. 

A vádlott először még együttműködést tanúsítva a kérésnek eleget tett, majd mégis visszatért a váróterembe. Amikor 8 óra körül megérkezett a helyettesítő orvos, a vádlott rögtön utána indult, azonban a vizsgálóhelyiség bejáratánál az ápolónő várakozásra szólította fel. 

Ekkor a vádlott az azonnali vizsgálatát követelve, egy hirtelen mozdulattal megragadta az ápolónő köpenyét és előbb maga felé rántotta, majd belökte a vizsgálóhelyiségbe, ahova mindezzel egyidőben maga is belépett és helyet foglalt az orvos mellett. További erőszakos megatartásától tartva a háziorvos azonnali és soron kívüli ellátásban részesítette a nőt, aki ezután távozott a rendelőből. Az erőszakosan fellépő vádlott a közfeladatot ellátó orvost és ápolót más ellátásra szorulókat megelőző ellátás elvégzésére kényszerítette. 

Az ügyészség a nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság hoz döntést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!