2022. 10. 05. Szerda Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Kék hírek

Kiderült, ezért vonultak ki rendőrök és nyomozók a Sziget fesztiválra

Bűnmegelőzési pontot működtet a Sziget fesztiválon a BRFK.

  • Kiderült, ezért vonultak ki rendőrök és nyomozók a Sziget fesztiválra

A rendőrségnek az a célja, hogy mindent megtegyenek a Sziget fesztiválon szórakozók és a környéken élők biztonságáért egyaránt - jelentette ki Fülöp Gergely, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának vezetője szerdán Budapesten.

Ennek érdekében bűnmegelőzési és balesetmegelőzési pontot állítottak fel a fesztivál területén, illetve egyenruhás rendőrök és civil ruhás nyomozók teljesítenek szolgálatot a Hajógyári-szigeten - közölte a bűnmegelőzési ponton megtartott sajttájékoztatón Fülöp Gergely.

A bűnmegelőzési és balesetmegelőzési ponton olyan rendőrök teljesítenek szolgálatot, akik több idegen nyelvet beszélnek - tette hozzá.

 Mint elmondta, a bűnmegelőzési ponton különböző játokokkal és balesetszimulátorral várják az érdeklődőket. Meghirdettek egy "szelfizz a rendőrrel" elnevezésű játékot is. Ennek keretében, ha bárki a Sziget területén készít egy szelfit egy rendőrrel és azt bemutatja, akkor ajándékot kap.

 Ugyanakkor, határvadász toborzó pontot is üzemeltetnek a BRFK "standján", ahol  augusztus 11-én és 12-én, naponta 10 és 14 óra között tudnak tájékoztatást nyújtani a határvadász foglalkozás iránt érdeklődőknek.

Szintén a bűnmegelőzési ponton érhetőek el az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársai, akik minden nap 13 óra és 19 óra között tudnak segítséget nyújtani az ügyintézésben azoknak a külföldieknek akik elhagyták az okmányaikat.

Fülöp Gergely felhívta a fesztiválozók figyelmét arra, hogy a sátrakban ne hagyjanak értékeket, lehetőség szerint az értéktárgyakat a fesztivál területén rendelkezésre álló úgynevezett lockerekben, zárható dobozokban helyezzék el.

 Feljelentést a III. kerületi rendőrkapitányságon lehet tenni, a bűnmegelőzési ponton a rendőrök útbaigazítják, térképpel segítik a károsultakat.

 Hangsúlyozta, hogy a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának egy 8,5 méteres hajója a sziget körül cirkál a nap 24 órájában. Szükség esetén pedig jet-skis rendőrök percek alatt a bajbajutottak segítségére tudnak sietni.

A BRFK-n kívül a Készenléti Rendőrség és a Polgárőrség is részt vesz a terület biztosításában - mondta Fülöp Gergely.

Kérdésre válaszolva közölte, hogy az elmúlt évek tapasztalata alapján a Szigeten a kisebb vagyon elleni bűncselekmények a jellemzőek, illetve a kábítószerrel, pszichoaktív anyaggal visszaélések. Ezért most is ezek elhárítására koncentrálnak a leginkább - magyarázta az osztályvezető. 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!