2022. 10. 01. Szombat Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 22:50

Kék hírek

Kétszeres életfogytiglani ítélet az Arbery-gyilkosság vádlottjaira

Gyűlöletbűncselekmény vádjával is életfogytiglani börtönre ítélte a szövetségi körzeti bíróság azt az apát és fiát, aki 2020 januárjában egy társukkal közösen üldözni kezdett, majd lelőtt egy kocogó fekete férfit az amerikai Georgia állambeli Brunswick-ban.

  • Kétszeres életfogytiglani ítélet az Arbery-gyilkosság vádlottjaira

Greg és Travis McMichaelt, apát és fiát, valamint társukat, William "Roddie" Bryan-t idén januárban már gyilkosságért életfogytiglani börtönre ítélte az állam bírósága, azzal, hogy feltételesen sem bocsáthatók szabadlábra. Az ügy, az Ahmaud Arbery-gyilkosság annak idején, 2020 elején nagy visszhangot váltott ki. A szövetségi körzeti bíróság az üldözésben résztvevő harmadik férfit a gyilkosságig fajuló cselekményben játszott szerepéért - szintén gyűlöletbűncselekményért - 35 évre ítélte.

A szövetségi bíró úgy fogalmazott, hogy Travis McMichael, aki a halált okozó fegyvert tartotta és elsütötte azt, fair tárgyalásban részesült. A bírósági eljárás során az idősebb McMichael, Greg az áldozat családjának címezve szavait leírhatatlannak nevezte a veszteséget, ami őket érte, és kijelentette, "nem akarta volna, hogy ez az egész megtörténjen, és azon a napon az ő és a fia szívében sem volt rosszindulat".

A vádlottak a nyomozás és eljárás során azzal védekeztek, hogy a 25 éves Ahmaud Arbery-t látták egy környékbeli telken átvágni, azt hitték róla, hogy betörő, ezért eredtek a nyomába, és üldözték keresztül a környéken. A vizsgálat megállapította, hogy az áldozat fegyvertelen volt és nem követett el bűncselekményt.

A két McMichael egy múlt heti bírósági feljegyzés szerint azt kérte, hogy a büntetést szövetségi börtönben tölthessék le, mert Georgia állam büntetésvégrehajtási intézményeiben nem éreznék magukat biztonságban.

Az áldozat családja ugyanakkor ragaszkodott ahhoz, hogy a büntetést az állami börtönben töltsék le az elítéltek, mert úgy vélik, egy szövetségi börtön nem lenne elég kemény a számukra.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!