2023. 09. 21. Csütörtök Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Kék hírek

„Kétszer tudtam felkiáltani, majd beestem a vízbe” – Folytatódik a Hableány-per

Túlélők meghallgatásával folytatódik ma a Hableány sétahajó 28 áldozatot követelő tragédiája miatt indított büntetőper.

  • „Kétszer tudtam felkiáltani, majd beestem a vízbe” – Folytatódik a Hableány-per

Az előző tárgyalás a tolmács alkalmatlansága miatt félbeszakadt. A túlélőket távmeghallgatással, tolmács segítségével kérdezi ki a bíróság.

„Városnézés céljából három nagybátyjával és unokatestvérével utaztunk a Hableányon. Nyolc óra körül szálltunk fel, a Parlament előtt voltunk, kint voltam a hajó orránál és fotókat készítettem. Azt éreztük, hogy a hajó elkezd dőlni,én kétszer tudtam felkiáltani, majd beestem a vízbe. Amikor próbáltam feljönni a vízből éreztem, hogy egy nagy hajó megy el mellettünk. Amikor feljöttem egy,a vízen úszó tárgyba próbáltam megkapaszkodni. Aztán folyamatosan úsztam 20-30 perc múlva egy hajó felbukkant és mentőövet dobtak nekem. Így életben maradtam” – elevenítette fel a drámai pillanatokat remegő hangon egy középkorú dél-koreai nő.

A büntetőügy vádlottja, a Viking Sigyn kapitánya, Jurij Csaplinszkij rezzenéstelen arccal hallgatta a túlélő beszámolóját.

A túlélők, az elhunytak hozzátartozói két éve keresik a választ a kérdésre: hogy történhetett meg a tragédia, illetve ki a felelős érte? Mint ismert, a Viking Sigyn luxushajó utolérte és elsüllyesztette a Hableány sétahajót, amelynek 25 dél-koreai utasa és kétfős magyar személyzete meghalt. 7 embert még aznap este élve sikerült kimenteni a vízből, 27 áldozatot később találtak meg, 1 utas azonban soha nem kerül elő.

Blikk.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A robbantó csapdába csalta a kivonuló egységeket

A robbantó csapdába csalta a kivonuló egységeket

Élet-veszélyes állapotban vannak az esztergomi robbantásban megsérült rendőrök. A hatóság négy és fél órán keresztül tárgyalt a robbantóval. A férfi készült a bűncselekmény elkövetésére, mert mielőtt felrobbantotta volna a gázpalackot, az ingatlanban benzint locsolt szét. Végül a házba belépő TEK-esekre robbantotta az épületet. A nyomozó-ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indított nyomozást.
Komolyabb közműtartozást halmozott fel az esztergomi robbantó

Komolyabb közműtartozást halmozott fel az esztergomi robbantó

Az esztergomi robbantó tartozást halmozott fel az elektromos művek felé, és abból adódó félelmében fenyegetőzött házának felrobbantásával, hogy kikapcsolják nála az áramot. A helyszínről Juhász Milán kollégánk tudósított a Híradóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!