2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Kék hírek

Kétszer rabolta ki a horgászboltot a kábítószert áruló horgász

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés és lopás miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett férfival szemben, aki a lakásán több mint fél éven át „zsályát” árult. Emellett barátnőjével egy horgászboltba is betörtek, ahol közel egymillió forinttal károsították meg a bolt tulajdonosát.

Az ügyészség tájékoztatása alapján a vádirat szerint a kiskunfélegyházi férfi 2020 augusztusától 2021 áprilisában történt őrizetbe vételéig a lakásán napi rendszerességgel értékesített „zsálya” fantázianevű dizájner drogot. 

A növényi őrleményt cigarettába tekerte, és rendszeres vevőinek cigarettánként 1.000 forintért adta el. A kiskunfélegyházi rendőrök a vádlott lakásából kilépő vevőktől a megvásárolt „zsályát” lefoglalták, és a kereskedőt őrizetbe vették.

A férfi a dizájner drog kereskedés mellett 2021. január 2-án, éjjel a barátnőjével horgászásból hazafelé tartva egy fém lábráccsal betörte egy horgászbolt kirakatát, majd a törött ablaküvegen keresztül bejutva horgászbotokat, orsókat és bottartó zsákot lopott el. 

Eközben kérésére barátnője a bolt környékén figyelte, jön-e valaki. Miután a lopott holmit hazavitték, visszamentek az üzlethez, és ismét annyi botot markoltak fel, amennyit elbírtak. 

A tolvajpáros a bolt tulajdonosát összesen közel egymillió forinttal károsította meg. A nyomozók a horgászfelszerelés egy részét a férfi lakásán lefoglalták.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett női társával együtt lopás bűntettével is vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni, olvasható az ügyészség honlapján. 

Úgy tűnik, a horgászszektort megcélzó tolvajok szeretnek visszatérni a tett helyszínére. Nemrég számoltunk be róla, hogy egy pezsgőre szomjazó férfi háromszor is feltörte egy horgászegyesület lakókocsiját. A legutolsó alkalomkor maga az elnök zavarta meg, de ő még akkor is el tudott menekülni a zsákmányolt nedüvel.  

Pecaverzum.hu

Kép: Pecaverzum.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Autók az árokban

Győr-Moson-Sopron megye területén a rendőrök hat személyi sérüléssel és kilenc anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek az elmúlt 24 órában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!