2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Kétszer rabolta ki a horgászboltot a kábítószert áruló horgász

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés és lopás miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett férfival szemben, aki a lakásán több mint fél éven át „zsályát” árult. Emellett barátnőjével egy horgászboltba is betörtek, ahol közel egymillió forinttal károsították meg a bolt tulajdonosát.

  • Kétszer rabolta ki a horgászboltot a kábítószert áruló horgász

Az ügyészség tájékoztatása alapján a vádirat szerint a kiskunfélegyházi férfi 2020 augusztusától 2021 áprilisában történt őrizetbe vételéig a lakásán napi rendszerességgel értékesített „zsálya” fantázianevű dizájner drogot. 

A növényi őrleményt cigarettába tekerte, és rendszeres vevőinek cigarettánként 1.000 forintért adta el. A kiskunfélegyházi rendőrök a vádlott lakásából kilépő vevőktől a megvásárolt „zsályát” lefoglalták, és a kereskedőt őrizetbe vették.

A férfi a dizájner drog kereskedés mellett 2021. január 2-án, éjjel a barátnőjével horgászásból hazafelé tartva egy fém lábráccsal betörte egy horgászbolt kirakatát, majd a törött ablaküvegen keresztül bejutva horgászbotokat, orsókat és bottartó zsákot lopott el. 

Eközben kérésére barátnője a bolt környékén figyelte, jön-e valaki. Miután a lopott holmit hazavitték, visszamentek az üzlethez, és ismét annyi botot markoltak fel, amennyit elbírtak. 

A tolvajpáros a bolt tulajdonosát összesen közel egymillió forinttal károsította meg. A nyomozók a horgászfelszerelés egy részét a férfi lakásán lefoglalták.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfit kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett női társával együtt lopás bűntettével is vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni, olvasható az ügyészség honlapján. 

Úgy tűnik, a horgászszektort megcélzó tolvajok szeretnek visszatérni a tett helyszínére. Nemrég számoltunk be róla, hogy egy pezsgőre szomjazó férfi háromszor is feltörte egy horgászegyesület lakókocsiját. A legutolsó alkalomkor maga az elnök zavarta meg, de ő még akkor is el tudott menekülni a zsákmányolt nedüvel.  

Pecaverzum.hu

Kép: Pecaverzum.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!