2022. 05. 17. Kedd Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Kék hírek

Késsel akarta behajtani a tartozást egy Kecskeméten tanuló fiú (videóval)

A Kecskeméti Járási Ügyészség gyorsított eljárásban felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt bíróság elé állított egy fiatalkorú fiút, aki 2021. december 21-én egy kecskeméti középiskola közelében késsel fenyegetőzve akart behajtani egy tartozást egy másik fiatalkorútól.

A vád szerint a fiatalkorú vádlott 2021. december 21-én dél körül egy kecskeméti középiskola közelében, az utcán odalépett az egyik iskolatársához. Anyagi vita volt köztük és a vádlott felszólította a sértettet, hogy adja meg a tartozását.

 

A fiú azonban nem válaszolt a vádlottnak, mire a vádlott elővett egy rugós kést, amit a tartozás behajtásához vitt magával. A sértett mögé lépett, bal könyökével beszorította és hátra húzta a sértett nyakát. A jobb kezében lévő kést pedig a sértett nyakához tette úgy, hogy a kés hegye pár centire volt a fiú nyakától.

 

A vádlott a fenyegetőzés közben közölte a sértettel, hogy egy hónapja van a pénz megadására. A sértett azonban nem válaszolt és pénzt sem adott neki. Egy másik iskolatárs is a helyszínen volt, aki elkérte a vádlottól a kést, hogy ne történjen nagyobb baj. A vádlott oda is adta a kést, majd a vádlott és a sértett dulakodni kezdtek, de senki sem sérült meg.

 

A bűncselekményt beismerő vádlott megbánta a tettét és bocsánatot is kért a sértettől. A kecskeméti rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a fiatalkorút, majd kezdeményezték a bíróság elé állítását. A Kecskeméti Járási Ügyészség 2022. január 25-én bíróság elé állította a vádlottat felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt.

 

A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 1 év fogházbüntetésre ítélte, aminek a végrehajtását 2 évre felfüggesztette. A bíróság a fiatalkorú vádlott pártfogó felügyeletét is elrendelte, valamint a kést elkobozta. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

 

A bűncselekményről az egyik tanú által készített felvétel az alábbiakban érhető el:

 

http://ugyeszseg.hu/kessel-aka rta-behajtani-a-tartozast-egy- kecskemeten-tanulo-fiu-videova l-a-bacs-kiskun-megyei-fougyes zseg-sajtokozlemenye/

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kilőtt a magyar gazdaság

Az első negyedévben 8,2 százalékkal nőtt a gazdaság teljesítménye - jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

Egy őrizetben, társát keresik

A ceglédi nyomozók fél nap alatt elfogtak egy rablót, Danyi Roland ellen elfogatóparancsot adtak ki. Segítsen kézre keríteni!
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!