2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Párizs szeme - Brassai Gilbert 03:00

Kék hírek

Huszonnyolc pakisztánit szállított, két év tíz hónapot kapott

Első fokon 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte a Mohácsi Járásbíróság azt a férfit, akit embercsempészéssel vádolt az ügyészség. A férfi 2017 novemberében az M6-os autópályán bukott le, kocsijában 28 pakisztáni férfival. A vádhatóság súlyosításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

  • Huszonnyolc pakisztánit szállított, két év tíz hónapot kapott

Az 52 éves büntetett előéletű vádlott Budapesten egyezett meg egy pakisztáni és két csecsen férfival, hogy háromezer euróért migránsokat szállít a horvát-magyar határtól Bécsig. Egy 9 személyes sötétített ablakú autót bérelt, melynek hátsó üléseit kivette. Drávaszabolcs közelében vette fel a 28 pakisztáni férfit. Éjjel az M6-os autópályán igazoltatásnál fogták el őket. Az ügyészség szerint a vádlott az embercsempészést bűnszervezet tagjaként követte el.

 A vádlott cselekménye elkövetésekor tisztában volt azzal, hogy illegális határátlépőknek az államhatárra szállítását többek szervezett együttműködése tette lehetővé, és hogy ő maga is ennek a szervezett csoportnak a tevékenységében vett részt.– mondta Visnyeiné Szabó Adrienn a Mohácsi Járási Ügyészség ügyésze.

A férfi az embercsempészés tényét elismerte, de azt tagadta, hogy ezt bűnszervezetben követte volna el. Az utolsó szó jogán azt mondta anyagilag meg volt szorulva, ezért vállalta a szállítást. A bíróság nem látta bizonyítottnak a többszörös elkövetést és 2év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Nem mondja azt a bíróság, hogy ők nem hoztak létre egy bűnszervezetet embercsempészésre, de hogy erről a vádlottnak tudnia kellett – akit egyetlen alkalommal kérnek fel egy szállításra tulajdonképpen, hogy az államhatártól Bécsig szállítson személyeket - én úgy gondolom, hogy nem sikerült bizonyítani– vélte Dombai Éva a Mohácsi Járásbíróság bírója.

Az ügyészség súlyosításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős, az ügyben másodfokon a Pécsi Törvényszék hoz döntést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

Nemzeti csapatunk nyerni megy Izlandra

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Reykjavíkban vívja első Eb-selejtezőjét, majd három nappal később hazai pályán fogadja az olasz együttest.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!