2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Kék hírek

Hollandiában a bűnözés a múlt évben 2,5 milliárd euró kárt okozott a társadalomnak

Hollandiában a bűnözés tavalyi számadatok alapján 2,5 milliárd eurót vont el a holland társadalomtól - olvasható a holland statisztikai hivatal csütörtökön közzétett felmérésében.

  • Hollandiában a bűnözés a múlt évben 2,5 milliárd euró kárt okozott a társadalomnak

A felmérés szerint, a legtöbb kárt a gépjárművek megrongálása és a kerékpárlopás okozta. Hollandiában tavaly több mint 700 ezer kerékpárt loptak el. Az autók megrongálása 444 millió eurós, a kerékpárlopás pedig 404 millió eurós kárt okozott. A vásárlási csalások szintén viszonylag magas, 238 millió eurós kárhoz vezettek. A 2,5 milliárd eurós teljes pénzügyi kár 28 százaléka az online bűncselekményeknek tulajdonítható. Az ilyen típusú bűncselekmények kapcsán a sértettek fele általában alacsony, 50 eurónál kisebb kárról számolt be.

A statisztikai hivatal megállapította, hogy a fizetési rendszerekkel történő csalások megugrottak a tavalyi évben. A bűnözők cégnek vagy bankok nevével visszaélve veszik rá az áldozatot pénz átutalására vagy a számlájukhoz való hozzáférésre. 2021-ben 97 ezer ember esett áldozatul az ilyenfajta csalásnak, ami 261 millió euró kárt okozott.

Múlt évben a bankok, a biztosítók és a hitelkártya-társaságok összesen 829 millió eurónyi elszenvedett kárt térítettek meg.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!