2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Kék hírek

Hetven nap elzárást szabott ki a bíróság a sörözőben garázdálkodó férfival szemben

A Salgótarjáni Járásbíróság a bíróság elé állítás szabályai szerint megtartott tárgyaláson hetven nap elzárást szabott ki egy 37 éves salgótarjáni férfival szemben, garázdaság szabálysértése miatt.

  • Hetven nap elzárást szabott ki a bíróság a sörözőben garázdálkodó férfival szemben

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint 2022. május 31-én, a késő délutáni órákban az eljárás alá vont személy egy salgótarjáni söröző teraszához ment, annak ellenére, hogy a tulajdonos már évekkel ezelőtt kitiltotta onnan garázda, összeférhetetlen viselkedése miatt. A férfi a söröző teraszán félmeztelenül, artikulálatlan hangon ordított, a vendégeket trágár szavak kíséretében szkanderozni hívta, később pedig obszcén szavakat kiabált a jelenlévők felé, majd mások italába engedély nélkül beleivott, a korábban levetett pólóját pedig a vendégek szatyraiban, táskáiban kereste. Az eljárás alá vont személy viselkedésén az idősebb emberek annyira megbotránkoztak, hogy távoztak, mások a söröző belsejébe mentek.

A férfi kezdetben a helyszínre hívott rendőrök utasításainak sem engedelmeskedett, szembefordult velük és a kezeivel hadonászott. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter 1,436 milligramm/liter légalkohol-értéket jelzett. Korábban garázdaság szabálysértése miatt már felelősségre vonták őt, valamint jelenleg garázdaság vétsége miatt folyik ellene büntetőeljárás.

A bíróság az elzáráson túl a garázda férfit egy év időtartamra kitiltotta a sörözőből.

A bíróság döntése nem jogerős, mivel azzal szemben az eljárás alá vont személy fellebbezést jelentett be.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Ismét bíróság előtt Muki, a magyarcsanádi lány gyilkosa

Elkezdődött annak a makói férfinak a pere hétfőn a Szegedi Törvényszéken, aki tíz hónappal azután, hogy szabadult a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt rá kiszabott büntetéséből, tavaly tavasszal megpróbálta megfojtani nővérét.
Halálos lakástűz volt Apcon

Halálos lakástűz volt Apcon

Lakástűzben meghalt egy ember advent első vasárnapján a Heves vármegyei Apcon - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!