2023. 09. 26. Kedd Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Kék hírek

Hazahozták a 23 éve történt Döcher-gyilkosság egyik gyanúsítottját

B. Karolt most adta át a német rendőrség. A másik gyanúsítottat, D. Alexet Budapesten fogták el.

  • Hazahozták a 23 éve történt Döcher-gyilkosság egyik gyanúsítottját

Német és osztrák rendőrök egy 1999-ben elkövetett emberölés gyanúsítottját hozták Magyarországra – olvasható a Police.hu-n. A közleményben nem nevezték meg a bűncselekmény áldozatát, de az elkövetés dátumából arra lehet következtetni, hogy a Döcher-gyilkosságról van szó.

Döcher Györgyöt és bolgár testőrét 1999. február 2-án, Budapesten, a XV. kerületi Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen lőtték le ismeretlenek. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda a szlovák állampolgárságú D. Alex és B. Karol ellen folytat eljárást emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

A most hazahozott férfi B. Karol. Őt európai elfogatóparancs alapján október 8-án, Németországban fogták el. Ugyanazon a napon D. Alex Budapesten került rendőrkézre.

A német hatóságok döntöttek B. kiadatásáról, majd – az osztrák rendőség közreműködésével – kedden Hegyeshalomnál átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak, ahonnan a TEK műveleti egységei szállították Budapestre.

A szlovák férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatását.

Ahogy a két férfi elfogását követően a hvg.hu megírta, D. Alex korábban H. Sándor néven volt ismert, de az alvilágban mindenki csak Turek néven emlegette. A rendőrség szerint ő állt a leszámolás hátterében, amihez az egyik szlovákiai magyar gengszterfőnök, Sátor Lajos biztosította a bérgyilkost. Turek egyébként gyerekkori barátja volt a Csontkezűnek is hívott Döchernek.

Dörcher hivatalosan a börtönbüntetését töltötte, amikor végeztek vele, 1996-ban ugyanis lopás, dolog elleni erőszak, önbíráskodás, csalás, magánok­irat-hamisítás, súlyos fenyege­téssel, folytatólagosan elköve­tett zsarolás, súlyos testi sértés, lőfegyverrel való visszaélés és személyi szabadság megsérté­se miatt öt évet kapott. Orvosi igazolást szerzett azonban arról, hogy hererákban szenved, ezért a börtön vezetése megengedte neki, hogy naponta 12 órán át a tulajdonában lévő Palotás Kisvendéglőben dolgozzon, egy hónapban pedig három hétvégét az otthonában töltsön.

A leszámolás napján délelőtt 11 óra körül egy férfi lépett be a helyre, és egy géppisztollyal kivégezte Döchert és a Bolgár Misi néven ismert testőrét. A bokszban ott ült Döcher felesége is, őt azonban nem bántotta a fegyveres. Miután végzett, a gyilkos kisétált a presszóból. Az utcán egy idős férfi megpróbálta feltartóztatni: a gyilkos félrelökte, olyan erővel, hogy az öreg maradandó sérülést szenvedett. A fegyveres azután egy, a közelben várakozó autóba szállt, és elhajtott.

A Döcher-gyilkosság azért is rendkívüli, mert a nyomozás során az is kiderült, hogy a katonai titkosszolgálat két tisztje a gyilkosság idején a Palotás kisvendéglőben tartózkodott, állítólag a tisztek szabadnaposak voltak aznap.

HVG

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Paláver

Paláver

A HírFM és a HírTV interaktív műsora a szócsaták bajnokaival. Műsorvezető: Jeszenszky Zsolt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!