2022. 11. 26. Szombat Virág napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kék hírek

Három férfit tartóztatott le a bíróság kábítószer kereskedelem bűntette miatt

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2022. szeptember 29-én a kábítószer kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2022. október 29-ig elrendelte három gyanúsított (A.M., J.R., O.A.A.) letartóztatását.

  • Három férfit tartóztatott le a bíróság kábítószer kereskedelem bűntette miatt

A megalapozott gyanú szerint a három 22-26 év közötti férfi 2021. szeptemberétől elfogásuk napjáig egymás tevékenységéről tudva, egymást segítve, kábítószert értékesítettek baráti, ismerősi körükben. A kábítószert A.M. gyanúsított ismeretlen személytől szerezte meg, majd azt tovább értékesített J.R. és O.A.A. gyanúsítottnak, grammonként 3.000 forintért. A két férfi a kábítószert anyagi haszonszerzés céljából szintén tovább értékesítette grammonként 3.500 forintért ismerőseik között, valamint azt maguk is fogyasztották.

O.A.A. gyanúsított 2022. szeptember 26-án találkozott A.M.-mel annak nyíregyházi lakásán, ahol kábítószert vett át tőle. Az ingatlanból 660,9 gramm kábítószer tartalmú zöld növényi anyagot, valamint őrlőt és mérleget foglalt le a nyomozó hatóság.

A nyomozás kezdeti szakaszban van. A bíróság megállapította, hogy a gyanúsítottak tettüket összehangoltan követték el. Mindezek alapján – a bíróság döntése szerint - megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezésük esetén a gyanúsítottak összebeszélnének, vagy az eljárásban résztvevő tanúkat megkísérelnék befolyásolni. Mivel a gyanúsítás alapját képező bűncselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, fennáll a veszélye annak is, hogy a hatóságok előtt elérhetetlenné válnának, elrejtőznének, ezért a bíróság elrendelte letartóztatásukat. 

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be ellene.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csalódottak a katari szurkolók

Csalódottak a katari szurkolók

Két vereséget szenvedett és ezzel eldőlt, hogy nem jut tovább a csoportkörből a világbajnokságot rendező Katar válogatottja.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!