2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Kék hírek

Harmincezre bánhatja, ha nem csatolja be az övet

Szombatig tart a Rendőrség és a Magyar Biztosítók Szövetsége által életre hívott Biztonság hete programsorozat. A fő téma idén a biztosítás az autón és biztonság az autóban.

  • Harmincezre bánhatja, ha nem csatolja be az övet

Hétfőn indult és szombaton lesz vége az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Biztosítók Szövetsége által közösen rendezett Biztonság Hete programsorozatnak. Az idei témahetet összekapcsolták a biztosítás világnapjával, illetve a ROADPOL által meghirdetett Közlekedésbiztonsági Napokkal. Így ezekben a napokban hívták, hívják fel a figyelmet a rendőrök a közlekedésben megbúvó kockázatokra, azok kezelésére és a biztonság különböző nézőpontjaira a családok és a közlekedők tekintetében.

 

Pólóval próbálják átverni a kamerákat

A rendőrök és az autósok örökös vesszőparipája a biztonsági öv használata. Nem véletlen, hogy szinte az összes meghirdetett ellenőrzésnél fokozottan figyelnek erre. Ráadásul a modern traffipaxok és a VÉDA-szuperkamerák nemcsak a sebességet, hanem azt is látják, bekötötte-e magát a sofőr az autóban. Ennek kivédésére több trükk is rendelkezésre áll, hiszen különböző webshopokban kaphatók olyan pólók, amiken átlósan egy vastag, szürke vagy fekete csík látszik. Aki ilyet hord, arról messziről úgy tűnik, hogy használja a biztonsági övet. A gyártók is figyelmeztetnek: a pólót nem arra szánták, hogy átverjük a rendőröket és a traffipaxokat, inkább arra, hogy "aki felveszi, azon úgy tűnjön, hogy nyomott hagyott a biztonsági öv". Persze, akadnak akik ezzel sem törődnek, az autó figyelmeztető csipogását pedig egy egyszerű csattal védik ki, amit az övcsat helyére dugnak be, de olyan is előfordul, aki maga mögött csatolja be az övet. Ezzel viszont komoly veszélybe sodorják magukat, hiszen a biztonsági öv életet ment.

 

Akár 30 ezer is lehet a büntetés

Az sem véletlen, hogy szigorúan bünteti a rendőrség azokat, akiket rajtakapnak azon, hogy nincs becsatolva az övük. A sofőrt és az utast egyaránt büntethetik: lakott területen belül 10 ezer, azon kívül 20 ezer, autóúton és autópályán pedig 30 ezer forintnyi bírságot szabnak ki a vétkesekre. A szakemberek rendszeresen, minden egyes alkalommal felhívják a figyelmet, hogy a közlekedésben résztvevők mindig tartsák be a szabályokat, mert az életet menthet. Hogy mindenki hazaérjen!

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Meghalt Axt László artistaművész

Meghalt Axt László artistaművész

Hetvenkét éves korában elhunyt Axt László, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett, Jászai Mari-díjas artistaművész - tudatta a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ kedden az MTI-vel.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!