2022. 05. 17. Kedd Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Kék hírek

Halál egy Pest megyei iskolánál: valaki nagyot hibázott

Az Érdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, akinek szabályszegései hozzájárultak az egyik munkás halálához egy építési területen.

A vádirat szerint az elkövető ügyvezetése alatt álló cég elvállalta egy érdi iskola felújítási munkálatait. A homlokzaton végezett munka miatt oda felállítottak egy ötszintes, tíz méter magas, tizenkét és fél méter széles állványzatot.

 

2021 januárjában az elkövető ennek az állványzatnak az elbontására adott utasítást az embereinek. Ugyan néhány védőfelszerelést biztosított nekik, de nem adott részletes eligazítást a folyamatról, illetve nem bocsátotta rendelkezésükre az azzal kapcsolatos gyártói leiírást sem. Emellett nem ellenőrizte, illetve irányította a helyszínen a folyamatot, valamint nem is jelölt ki arra senkit.

Az ötszintes állványzat bontásához a munkások kézi erővel kezdtek hozzá, ám a gyártói előírás gépi, karos anyagmozgató gépet írt elő erre a célra. A legfelső szinten az egyik munkás úgy kezdte meg a szétszerelést, hogy nem volt biztosítva a leesés ellen sem. Így, amikor egy körülbelül tizenkét kilogrammos állványelemet vitt a kezében és megbotlott, kénytelen volt megkapaszkodni. Ekkor azonban az állványelemet kiejtette a kezéből, ami – mintegy tízméteres zuhanás után – a földszinten, védősisak nélkül munkát végző sértett fejére esett. A sértett az elszenvedett súlyos koponyasérülés miatt a helyszínen meghalt.

Halála visszavezethető az elkövető által elkövetett szabályszegésekre. Az elkövető ellen az Érdi Járási Ügyészség minősülő halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat.

Blikk.hu

Kép: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!