2022. 10. 05. Szerda Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Kék hírek

Hackertámadás érte a Revolutot, több ezer magyar felhasználó adatai szivároghattak ki

Hackertámadás érte a Revulot fintech céget, aminek következtében mintegy ötvenezer felhasználó adatai szivároghattak ki, magyar felhasználók is érintettek lehetnek.

  • Hackertámadás érte a Revolutot, több ezer magyar felhasználó adatai szivároghattak ki

Hackertámadás érte a Revulot fintech céget, több mint ötvenezer ügyfelének banki adatait hozták nyilvánosságra a támadók. A vállalat gyorsan reagált a behatolásra, nagyjából két óra alatt elszigetelte a kiberbűnözőket.

Célzott kibertámadás érte a Revolutot, több mint ötvenezer ügyfelének adataihoz férhettek hozzá a hackerek, és hozták azokat nyilvánosságra.

A vállalat szerint neveket, címeket, e-mail címeket, telefonszámokat, a bankkártyaadatok egy részét és a számlaadatokat emelték le a szerverekről a támadók

A Revolut az érintett ügyfeleinek kiküldött levelében azt írta, kártyaadatokhoz, PIN-kódokhoz vagy jelszavakhoz egyik esetben sem fértek hozzá.

 

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ezután nem fogja felhívni a felhasználóit, és nem fog SMS-üzeneteket küldeni nekik a jogsértéssel kapcsolatban, így minden ilyen kísérletet átverésként kell kezelni.

A cég már jelentette a támadást a litván adatvédelmi hatóságnak, akit arról tájékoztattak, hogy az adatokat social engineerig módszerekkel szerezték meg.

A vállalat gyorsan reagált a behatolásra, nagyjából két óra alatt elszigetelte a támadókat. Az incidensből okulva pedig a Revolut külön csapatot hozott létre, amelynek feladata az ügyfélszámlák felügyelete, hogy a jövőben az ügyfelek pénz és adatai is biztonságban legyenek.

 

Borsonline

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!