2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kék hírek

Gyárfás Tamás ma Portik távollétében folytatja vallomását a törvényszéken

A koronavírus-járvány miatt négy hónap után ma folytatódik a Fenyő-gyilkosság kapcsán Gyárfás Tamás ellen indított per a Fővárosi Törvényszéken, és a héten két tárgyalási napot is tart a bíróság - írja a Magyar Hírlap.

  • Gyárfás Tamás ma Portik távollétében folytatja vallomását a törvényszéken

A vallomása folytatása előtt nem csupán Gyárfásnak adott időt a gondolkodásra a pandémia, hanem a bíróságnak is, mert a Fővárosi Törvényszék Portik Tamás ügyével egyesített eljárása ellen a legfőbb ügyész, Polt Péter tiltakozást jelentett be. A Kúria azonban június elején elvetette a kifogásokat, így a legfőbb ügyész fenntartásai ellenére egyesíthető a két ügy. A gyilkosságra felbujtással vádolt elsőrendű vádlott mindeddig tagadta a felrótt bűnöket, s ezt a küzdelmét folytathatja a héten, miközben egy sajátos szabályozás miatt a vád szerint felbujtott Portik nem hallhatja az egykori médiamogul vallomását. Mindez korunk információs hátterével elég ellentmondásosnak tűnik; meglepő lenne, ha a más ügyek kapcsán már elítélt vádlott nem betűhíven értesülne Gyárfás kijelentéseiről.

A vád szerint az 1990-es évek közepén az egymást nyilvánosan is fenyegető vállalkozók vitája fokozatosan elfajult, és Fenyő János terhelő adatokat gyűjtött a riválisáról, illetve lejárató cikket közöltetett a Népszavában, míg ellenfele előbb 1997 szeptemberében Tasnádi Pétert bízta meg Fenyő likvidálásával, majd a feladatra Portikot is felkérte, aki végül meg is szervezte a gyilkosságot. Az ügyészség ötvenkét tanúval, okiratokkal, szakértőkkel és a Portik által rögzített hangfelvétellel igyekszik bizonyítani Gyárfás bűnösségét, aki ugyan elismerte komoly ellentéteiket, ám azt hangsúlyozta, hogy a Vico sajtóbirodalom tulajdonosával annak halála előtt rendezték ügyeiket.

A két médiavállalkozó között kirobbant üzleti harc kapcsán felvetődött, miszerint az MSZP egykori miniszterelnöke, Horn Gyula és belügyminisztere, Kuncze Gábor is mélyebben ismerhette az ellentéteket, sőt esetleg szerepük is lehetett a küzdelemben.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!